avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita codebitor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita codebitor

Sunt codebitorul fostului sot, care in prezent nu mai doreste sub nici o forma sa mai plateasca ratele unui imprumut pentru nevoi personale in franci, motivand ca nu mai are posibilitate financiara. Imprumutul a fost facut in timpul casatoriei. Cei de la banca m-au anuntat ca are o intarziere de 106 zile a platii si daca nu plateste o rata pana in 10 ale lunii in curs se va face executarea silita. Noi nu am facut partaj la divort, doar o declaratie la notar unde el a declarat ca se obliga sa achite singur toare ratele lunare aferente creditului si ca nu are nici o pretentie de nici o natura de la mine. Creditul pe care l-am facut a fost pentru renovarea casei parintilor acestuia unde am locuit la vremea respectiva. Nu avem bunuri pe numele nostru doar venituri salariale. Intrebarea mea este ce demers trebuie sa fac pentru a nu intra si eu in executare silita si daca declaratia notariala imi este de folos in acest sens?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 16 Iunie 2015
Declaratia notariala nu reprezinta un titlu executoriu,

Va trebui sa deschideti actiunea de partaj in instanta.

Dar, la acest moment, trebuie sa formulati contestatie la executare. In cadrul contestatiei la executare faceti dovada deschiderii actiunii de partaj, cu un certificat de grefa.
Multumesc pentru raspuns. Partajul nu se poate face avand in vedere faptul ca valoarea investitiei in casa este echivalenta cu perioada in care el a platit rata singur de la divort, timp de 3 ani. Acesta a fost raspunsul avocatului.
Nu exista asa ceva.

Schimbati avocatul :)
Creditul pe care l-am facut a fost pentru renovarea casei parintilor acestuia unde am locuit la vremea respectiva


Pt ce ati investit in casa socrilor ati avut un drept de creanta pt care, asa cum a zis avocatul, dreptul la actiune s-a prescris.
Fata de banca dvs v-ati obligat prin contract.
Ce puteti face e sa va indreptati in instanta impotriva fostului sot pt ca instanta sa constate ca a cheltuit singur banii si nu pt nevoile casatoriei si sa il oblige sa va dea banii ce va vor fi luati de catre executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)
Iesire codebitor credit aurel05 aurel05 Va rag frumos sa imi dati cateva sfaturi. Am fost casatorita 8 ani timp in care sotul a facut un credit la care sunt codebitor, credit care nu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! [b][b]Inainte de casatorie[/b] am contractat 3 credite[/b] (imobiliar, auto si nevoi personale), la care mai am de platit inca 5 ani, iar acum ... (vezi toată discuția)