avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Activitate florentina10ro

Activitate florentina10ro

Discuție Pensie de urmas
Am si eu o intrebare, fiul meu cu handicap grav primeste pensie de urmas de pe urma tatalui decedat acum 29 de ani, pe vremea cand mi-a fost aprobata pensia de urmas fiul meu era minor, si vine pe numele meu, in momentul de fata ne aflam pe teritoriu Spaniei de 12 ani, atunci cand la vremea respectiva am solicitat pensia eram casatorita si aveam numele de fam al sotului, la divort am ramas cu numele lui de familie, insa in prezent am obtinut cetatenia statului Spaniol si in fata autoritatilor de aici am revenit la numele de fata.nu mai am nici pasaport romanesc nici buletin, am buletin spaniol, precizez ca nu am renuntat la cetatenia romana din cauza costurilor mari pe care trebui sa le platesc, (705 euro) in curand expira cardul pe care luam pensia si as dori sa stiu daca pot face ceva sa i-au pensia aici in Spania.Fiul meu acum in varsta de 30 de ani are acelasi handicap grav si in Spania ii sunt tutore legal avand incapacitatea lui juridica scoasa in aceasta tara. Multumesc anticipat.
Pentru ca Spania nu are nici un acord cu Romania, in momentul in care am depus juramantul am mai intrebat odata pe doamna judecator si se pare ca Romania e printre putinele cu care nu are nu stiu ce acord, majoritatea prietenilor mei au dubla cetatenie dar desigur vorbim de Cuba,Venezuela, etc, nu mi-a placut ca a trebuit sa renunt dar n-am avut incotro.Multumesc pentru raspuns, trebui sa inteleg ca fiului meu nu i se va retrage pensia? Noi nu mai avem domiciliu in Romania ca nu avem casa, acum 9 ani fiului meu i sa retras pensia de boala si salariul meu de ingrijitor persoana cu handicap, pe atunci am inteles ca nu aveam dreptul sa primim nimic ca nu mai locuiam acolo.Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Fiul meu e persoana cu handicap grav, are 28 de ani si primeste pensie de urmas deoarece tatal lui e decedat, noi traim in spania de 9 ani, eu mi-am luat cetatenia fiind nevoita sa renunt la cetatenia romana deoarece nu exista acorduri intre Spania si Romania, anul acesta vreau sa ii pun actele si fiului meu pentru cetatenia spaniola, intrebarea mea este daca nu mai este cetatean roman mai are dreptul sa primeasca pensia de urmas? Multumesc anticipat.