avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate alex7887

Activitate alex7887

Răspuns la discuția Aplicabilitate contract rezervare
Buna ziua,

Am inteles.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Buna ziua,

Am intocmit un contract de rezervare si un antecontract pentru un apartament. As dori sa va intreb: clauzele din contractul de rezervare se vor respecta in cadrul contractului de vanzare-cumparare chiar daca nu sunt si in antecontract?

De exemplu, urmatoarea clauza este prezenta in contractul de rezervare, dar nu si in antecontract:

"În cazul în care Cumpărătorul nu poate obţine finanţarea necesară achitării integrale a preţului și prezintă Vânzătorului un document justificativ în acest sens (adresă motivata de instituția creditoare privind respingerea cererii de acordare a creditului), prezentul înscris rămâne fără efecte și Vânzătorul va fi îndreptăţit să înstrăineze Apartamentul către orice terţă persoană, fiind totodată obligat și la restituirea către Cumpărător a sumei de bani încasată cu titlu de rezervare."

Daca din diverse motive banca nu-mi va acorda credit-ul (din cauza mea sau din cauza imobilului) dezvoltatorul ar trebui sa-mi returneze avansul, corect?

Multumesc,
Alexandru
Buna ziua,

Ce poate obtine vanzatorul in cazul in care cumparatorul nu doreste ducerea antecontractului de vanzare cumparare la final? Pe langa pastrarea avansului, mai poate solicita alte daune? Daca da, care este valoarea maxima a acestora?

Multumesc
Pai a fi obligat de instanta sa inchei contractul nu este acelasi lucru cu a fi obligat sa cumpar apartamentul?
Daca apare vreo situatie speciala si nu mai pot cumpara apartamentul? Sau daca nu mai vreau efectiv si imi asum riscul de a pierde avansul? De ce ar putea sa ma oblige sa inchei contractul?

Multumesc de raspuns,
Alexandru
Buna ziua,

Urmeaza ca astazi sa semnez un antecontract pentru cumpararea unui apartament.
Exista, insa, o clauza de care nu sunt convins ca ar trebui sa se afle in antecontract:

Raspunderi contractuale:

6.3. Noi, Părţile am luat cunoştinţă că dacă una dintre noi refuză să-şi execute obligaţia de a încheia contractul de vânzare la termenul stabilit, cealaltă Parte este îndreptăţită să solicite instanţei de judecată pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract de vânzare, caz în care Partea care nu-și respectă obligația va suporta şi toate cheltuielile ocazionate de proces.

Practic, daca ma razgandesc, voi pierde si avansul si pot fi dat si in judecata si obligat sa cumpar apartamentul?
Multumesc mult de raspuns.

Numai bine
Buna ziua,

Imi cer scuze daca repet intrebarea din alta rubrica (am facut tot posibilul sa gasesc un raspuns pentru problema mea).

Daca am platit o suma de bani pentru a rezerva un apartament pe baza unui contract standard de rezervare (intre client si proprietar), exista vreo sansa legala de a-mi recupera banii in cazul in care ma razgandesc? Stiu ca in acel contract se mentioneaza explicit ca banii se pierd, dar ... totusi sper.

Multumesc mult.