Buna Ziua,
Eu, ca si persoana fizica, am achizionat in martie 2015 un apartament dupa executarea silita a fostului proprietar, persoana juridica.
Blocul intra anul acesta in reabilitare, conform unui contract semnat in 2014 (finantare EU+Primarie+Asociatie Proprietar).
In momentul in care s-a depus proiectul, proprietarul ap. era persoana juridica, nefiind cheltuiala eligibila in proiect acesta a semnat ca va platii 100% din costuri.
Acum eu, ca si nou proprietar persoana fizica, sub pretextul ca in momentul semnarii contractului fiind vorba de persoana juridica aceasta cheltuiala a fost considerata neeligibila, sunt obligat sa platesc 100% din cheltuieli, desi toti ceilalti locatari persoane fizice asemeni mie platesc doar 20%.
Dupa parerea mea o solutie echitabila ar fi ori redistribuirea cheltuielilor in randul proprietarilor, ori notificarea autoritatii de management / primarie pentru actualizarea proiectului, altfel ma consider discriminat.
Eu nu am semnat nimic, urmeaza sa primesc o obligatie de plata, probabil de la asociatia de proprietari pentru intreaga asuma?
Am eu din punct de vedere juridic vreo obligatie sa achit aceasta suma?
sau posibilitatea sa realizez lucrarea in regie proprie pentru ca nu sunt de acord cu pretul din proiect, daca da atunci in temeiul carei legi?
mentionez ca in momentul semnarii contractului pentru reabilitarea blocului, persoana juridica care semnase era deja in executare silita, practic nu era proprietarul imobilului in cauza.
Puteti sa ma ajutati va rog cu o lege, un paragraf de lege care acopera situatii de acest gen, sau care a fost solutia daca ati mai intalnit situatii asemanatoare.
Multumesc anticipat.