avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii de plata pentru reabilitare Imobil (bloc) ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii de plata pentru reabilitare Imobil (bloc) Persoana Fizica dupa Achizitie prin Executare Silita Persoana Juridica

Buna Ziua,
Eu, ca si persoana fizica, am achizionat in martie 2015 un apartament dupa executarea silita a fostului proprietar, persoana juridica.
Blocul intra anul acesta in reabilitare, conform unui contract semnat in 2014 (finantare EU+Primarie+Asociatie Proprietar).
In momentul in care s-a depus proiectul, proprietarul ap. era persoana juridica, nefiind cheltuiala eligibila in proiect acesta a semnat ca va platii 100% din costuri.
Acum eu, ca si nou proprietar persoana fizica, sub pretextul ca in momentul semnarii contractului fiind vorba de persoana juridica aceasta cheltuiala a fost considerata neeligibila, sunt obligat sa platesc 100% din cheltuieli, desi toti ceilalti locatari persoane fizice asemeni mie platesc doar 20%.
Dupa parerea mea o solutie echitabila ar fi ori redistribuirea cheltuielilor in randul proprietarilor, ori notificarea autoritatii de management / primarie pentru actualizarea proiectului, altfel ma consider discriminat.
Eu nu am semnat nimic, urmeaza sa primesc o obligatie de plata, probabil de la asociatia de proprietari pentru intreaga asuma?
Am eu din punct de vedere juridic vreo obligatie sa achit aceasta suma?
sau posibilitatea sa realizez lucrarea in regie proprie pentru ca nu sunt de acord cu pretul din proiect, daca da atunci in temeiul carei legi?

mentionez ca in momentul semnarii contractului pentru reabilitarea blocului, persoana juridica care semnase era deja in executare silita, practic nu era proprietarul imobilului in cauza.

Puteti sa ma ajutati va rog cu o lege, un paragraf de lege care acopera situatii de acest gen, sau care a fost solutia daca ati mai intalnit situatii asemanatoare.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:59, 15 Iunie 2015
O persoana, indiferent ca este fizica sau juridica devine proprietar la momentul incheierii contractului de v/c tranzactiei si nu la cel al finalizarii platii daca este achizitionat prin credit.
Prin urmare, PJ era proprietarul imobilului la data achizitiei prin executare silita.
L-ati preluat inclusiv cu toate obligatiile/sarcinile vanzatorului pana la momentul preluarii.
Daca la momentul achizitiei era un contract in derulare trebuia sa fiti instiintat de executor dar acestea sunt riscurile executarilor silite.
Ar fi 3 variante posibile, il actionati in instanta pe fostul proprietar dar cu sanse inexistente, informati investitorul (primaria) dar tot cu sanse mici sau inexistente sau platiti reabilitarea conform repartizarii facute pe fostul proprietar.
O vina o poarta investitorul care nu a luat in considerare situatia juridica a imobilului la data semnarii contractului chiar daca PJ s-a angajat sa plateasca in cota de 100%.

Sa clarificam
1-
In momentul in care s-a depus proiectul, proprietarul ap. era persoana juridica
,vs i
n momentul semnarii contractului pentru reabilitarea blocului, persoana juridica care semnase era deja in executare silita, practic nu era proprietarul imobilului in cauza.

Daca la momentul semnarii contractului de reabilitare bunul imobil era in executare silita proprietar era persoana juridica
2-
sa realizez lucrarea in regie proprie pentru ca nu sunt de acord cu pretul din proiect,

Nu aveti posibilitatea in conditiile in care exista o hotarare a adunarii geenrale care dispune reabilitarea intregului imobi;
Autoritatea publica locala nu elibereaza autorizatii reabilitare partiale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc la parter si as vrea sa imi construiesc un ... hebis hebis Buna ziua, locuiesc la parter si as vrea sa imi construiesc un balcon. De la asociatie mi s-a comunicat ca blocul a intrat in proiect de reabilitare termica, ... (vezi toată discuția)
Plata anvelopare bloc de catre noul proprietar horiabg horiabg Buna ziua, am cumparat un apartament de la o persoana fizica care detinea si o firma cu sediul social si cred ca si punct de lucru in respectivul ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2011 mi-am izolat apartamentul propietate pe cheltuiala mea. Blocul in care locuiesc are 4 etaje si pe scara 4 sau izolat pe banii ... (vezi toată discuția)