avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate ipati

Activitate ipati

”Speta” e complicata... Si se vede ca nu se gaseste nimeni sa-mi dea alte lamuriri...
E tare complicata spita... se vede... Sa ma astept la vreun raspuns?
Am primit "Incheierea de sedinta" prin care mi se comunica:
”Admite excepţia tardivităţii introducerii cererii de intervenţie formulată de intervenientul în interes propriu X. Respinge, pentru lipsa calităţii procesuale, cererea formulată de intervenientul X, în contradictoriu cu reclamantul Y şi pârâta Z, Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Soluţionată în şedinţa camerei de consiliu şi pronunţată în şedinţa publică la data de...”.

Intr-adevar singura cale ramine apelul... Sau, poate, nici acesta nu mai e valabil?

In cazul in care iau hotarirea sa inaintez apel, pot preciza că suprafața de 621 m. p. teren (care reprezintă diferența până la 1.000 m. p.) – nu a îndeplinit și nu îndeplinește O CAUZĂ LICITĂ ȘI MORALĂ (cf. art. 1179, alin. 1-3 din Legea nr. 287 din 17 iulie 2009), proprietarul de drept al acesteia fiind subsemnatul?

De asemenea, pot arata in fata instantei de apel că am fost lipsit de capacitate de exercițiu și, în același timp. nu am fost informat, în termenul legal, asupra actelor de procedură, pentru a putea să-mi exercit dreptul de a fi citat și de a participa, ca parte și proprietar al terenului aflat în litigiu (cf. art. 184, al. 1-3, din Legea 134/2010 privind Codul de procedură civilă)?
Pot solicita instanței de apel anularea înscrisului sub semnătură privată intitulat „Act de vânzare-cumpărare” – motivul fiind acela că numiții Y și Z nu dețin nici un drept/act de proprietate asupra terenului promis spre vânzare.

Apropo: care este dosarul pe care parata Z trebuia sa-l depuna la instanta, in momentul in care reclamantul a dat-o in judecata si a a cerut autentificarea actului de vanzare-cumparare? Trebuia, cumva, si un titlu de proprietate al terenului?

Multumesc pentru alte, eventuale, lamuriri...
In ultima sedinta de judecata, judecatorul a spus cu voce tare ca nu o sa ia in considerare actele depuse de mine la Dosar (pe baza afirmatiilor lui, imediat dupa incheierea sedintei am depus la Dosar „Cererea de aratare a titularului dreptului”)...
Sunt o persoana in virsta, nu-mi permit sa angajez un avocat, nu aveam de unde sa stiu ca, de fapt, judecatorul se antepronunta (pentru a putea sa-l recuz)...
Prin raspunsul pe care mi l-ati dat, m-ati mai „luminat” putin...
In asteptarea motivarii (care cu siguranta imi va fi defavorabila), ce sa fac in continuare: sa atac cu apel hotarirea?
Multumesc anticipat!
Dețin un titlu de proprietate, ca moștenire de la mama mea, pentru o suprafață de teren de 10.000 m. p.
Pe această suprafață de teren, înainte de 1989, a fost construită o casă, statul comunist „împroprietărind” pe cel care a ridicat-o cu 379 m. p.
În anul 1996, cel care a ridicat casa, a vândut printr-un act de vânzare-cumpărare scris de mână, atât casa, cât și 1.000 m. p. teren arabil unui cumpărător, fără a-mi aduce la cunoștință acest fapt (cu toate că știa că eu sunt proprietarul terenului).
În decembrie 2014, cumpărătorul s-a judecat cu vânzătorul și, pe acel act scris de mână din anul 1996, i s-a eliberat o Hotărâre care ține loc de act autentic.
Abia în mai 2015 judecătorul de caz mi-a adus la cunoștință Hotărârea de mai sus. Am depus pe rol o „Cerere de lămurire a hotărârii judecătorești” și o „Cerere de înlăturare a deciziilor potrivnice ale hotărârii judecătorești”, Titlul de proprietate pentru teren, o Sentință civilă de dezbatere a moștenirii (emisă de aceeași judecătorie). Procesul a fost repus pe rol și am fost acceptat în calitate de intervenient… Văzând că lucrurile evoluează în defavoarea, mea am pus la Dosar și o „Cerere de arătare a titularului dreptului”…
Hotărârea care ține loc de act autentic, eu am considerat-o un act nul, motivul fiind acela că vânzătorul nu a prezentat instanței, care a pronunțat Hotărârea de mai sus, nici un act de proprietate pentru cei 1.000 m. p. Conform legislației în vigoare, neavând un act de proprietate asupra unui teren, nu poți vinde terenul respectiv, obiectul nefiind ”licit” (art. 1179, alin. 1/3, Cod Civil), actul încheiat între vânzător și cumpărător constituind un fals în înscrisuri.
Cu toate motivele de mai sus, care au fost invocate și prezentate în fața judecătorului, acesta este pe cale să pronunțe o hotărâre care să admită ca perfect legal actul de vânzare-cumpărare scris de mână și încheiat între două persoane care nu sunt proprietare pe terenul pe care îl am ca moștenire de la mama mea (procesul se află în faza de pronunțare inițială a hotărârii).
Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmez în cazul în care judecătorul pronunță o asemenea hotărâre?
Mulțumesc!