:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament.
Pentru alte intrebari sau nelamuriri suplimentare legate de acest subiect, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
ipati a scris:
Dețin un titlu de proprietate, ca moștenire de la mama mea, pentru o suprafață de teren de 10.000 m. p.
Pe această suprafață de teren, înainte de 1989, a fost construită o casă, statul comunist „împroprietărind” pe cel care a ridicat-o cu 379 m. p.
În anul 1996, cel care a ridicat casa, a vândut printr-un act de vânzare-cumpărare scris de mână, atât casa, cât și 1.000 m. p. teren arabil unui cumpărător, fără a-mi aduce la cunoștință acest fapt (cu toate că știa că eu sunt proprietarul terenului).
În decembrie 2014, cumpărătorul s-a judecat cu vânzătorul și, pe acel act scris de mână din anul 1996, i s-a eliberat o Hotărâre care ține loc de act autentic.
Abia în mai 2015 judecătorul de caz mi-a adus la cunoștință Hotărârea de mai sus.
Am depus pe rol o „Cerere de lămurire a hotărârii judecătorești” și o „Cerere de înlăturare a deciziilor potrivnice ale hotărârii judecătorești”, Titlul de proprietate pentru teren, o Sentință civilă de dezbatere a moștenirii (emisă de aceeași judecătorie). Procesul a fost repus pe rol și am fost acceptat în calitate de intervenient… Văzând că lucrurile evoluează în defavoarea mea am pus la Dosar și o „Cerere de arătare a titularului dreptului”…
Hotărârea care ține loc de act autentic, eu am considerat-o un act nul, motivul fiind acela că vânzătorul nu a prezentat instanței, care a pronunțat Hotărârea de mai sus, nici un act de proprietate pentru cei 1.000 m. p. Conform legislației în vigoare, neavând un act de proprietate asupra unui teren, nu poți vinde terenul respectiv, obiectul nefiind ”licit” (art. 1179, alin. 1/3, Cod Civil), actul încheiat între vânzător și cumpărător constituind un fals în înscrisuri.
Cu toate motivele de mai sus, care au fost invocate și prezentate în fața judecătorului, la ultima ședință de judecată (procesul se află în faza de pronunțare inițială a hotărârii) acesta a încheiat prin:
Admite excepţia tardivităţii introducerii cererii de intervenţie formulată de intervenientul în interes propriu X. Respinge, pentru lipsa calităţii procesuale, cererea formulată de intervenientul X, în contradictoriu cu reclamantul Y şi pârâta Z. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Soluţionată în şedinţa camerei de consiliu şi pronunţată în şedinţa publică la data de 25 iunie 2015.
Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmez?
Cum să contest faptul că, într-adevăr cererea mea ca intervenient, a fost pusă cu întârzâiere pe rol?
De unde să știu eu că doi oameni se judecă pentru proprietatea pe care o dețin prin titlu de proprietate!!!
Să mă adresez Inspecției Judiciare pentru rea credință?
Habar n-am cum să procedez… Cine spune că justiția din România e pe calea cea bună, SE INȘEALĂ AMARNIC…
Mulțumesc!
ipati a scris:
Intr-un proces, referitor la un teren agricol, in care trebuie sa se pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic, care sunt actele pe care paratul trebuie sa le depuna la dosar pentru a fi valabila hotararea care sa tina loc de act autentic?