avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Activitate ami_online

Activitate ami_online

Salutare,

Vreau sa raman cu actul original de la notar de vanzare-cumparare, si am inteles mai nou , ca se elibereaza pt ambele parti duplicate. Ceea ce mi se pare anormal/aberant ca un cabinet de notariat sa ramana cu originalul nostru.
Daca este pt siguranta nostra fiecare client ar trebui sa fie optionala aceasta tampenie, ca eu nu sunt deacord sa-mi las acest act acolo (nu am nici o asigurare de la acesti notari ca actul meu este in deplina siguranta - daca arhiva ia foc, este furata, apar inundatii , calamitati etc., nu-mi ofera nici o asigurare)

Cum trebuie procedat sa intru in posesia originalului? Ca pana nu demult parintilor/buniciilor mei nu li s-a intamplat nimic cu actele. (bunicul care s-a nascut in 1922, mama care s-a nascut in 1947 au acte de atunci fara nici o problema) de ce acum trebuie facuta asta?

Pot face o declaratie tot la notar pe propria raspundere ca imi i-au actul original si le las lor duplicatul?

Va multumesc, astept raspuns.
Salutare tuturor membrilor!

Va rog sa ma sfatuiti si pe mine cu o dilema.
Doresc sa cumpar un teren ... si sa-l pun pe numele fiului meu in varsta de 4 ani, va rog sa-mi spuneti daca este legal si se poate face acest lucru si ce rol voi avea eu in acte. (de ex. daca vreau sa facem contract cu cei de la curent/lumina se poate face contractul ,daca este teoretic proprietar fiul meu de 4 ani?). Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut sau pasii care trebuie sa-i urmez.

Si mai deranjez cu o a doua intrebare ma intereseaza la fel de mult si are legatura cu prima intrebare.

Daca am un credit pe numele meu si din motive personale plata creditului intarzie... imi poate afecta proprietatea pusa pe numele copilului meu?

Va multumesc tuturor pentru raspuns si pentru timpul acordat.
Cu stima.