avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa raman cu actul ORIGINAL de la notar , nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa raman cu actul ORIGINAL de la notar , nu DUPLICAT

Salutare,

Vreau sa raman cu actul original de la notar de vanzare-cumparare, si am inteles mai nou , ca se elibereaza pt ambele parti duplicate. Ceea ce mi se pare anormal/aberant ca un cabinet de notariat sa ramana cu originalul nostru.
Daca este pt siguranta nostra fiecare client ar trebui sa fie optionala aceasta tampenie, ca eu nu sunt deacord sa-mi las acest act acolo (nu am nici o asigurare de la acesti notari ca actul meu este in deplina siguranta - daca arhiva ia foc, este furata, apar inundatii , calamitati etc., nu-mi ofera nici o asigurare)

Cum trebuie procedat sa intru in posesia originalului? Ca pana nu demult parintilor/buniciilor mei nu li s-a intamplat nimic cu actele. (bunicul care s-a nascut in 1922, mama care s-a nascut in 1947 au acte de atunci fara nici o problema) de ce acum trebuie facuta asta?

Pot face o declaratie tot la notar pe propria raspundere ca imi i-au actul original si le las lor duplicatul?

Va multumesc, astept raspuns.
Este legislatie in acest sens. Dvs. nu puteti incalca regula. Asta e!
si pana acum notariatul ramanea cu un ex original, insa elibera si partilor cate ex doreau originale. Acum, dupa legea 77/2012 care modifica legea notarilor, se intocmeste un singur act original si partilor li se dau duplicate, originalul ramanand in arhiva .
www.avocatnet.ro/content/art...

daca dvs vreti altfel, va trebui sa parcurgeti procedurile de modificare a legii.
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicate pentru actele autentice notariale. oanalumi oanalumi Buna ziua, Ieri am intocmit un act de vanzare-cumparare pentru un apartament. Notara ne-a explicat ca incepand de ieri, actele nu se mai dau autentice, ci ... (vezi toată discuția)
Procura nesemnata CarmenCorina CarmenCorina Buna ziua.Este legala si poate fi folosita in instanță o procura speciala nesemnata de cel care o da? (Mandant).Scrie mandant....numele s.s si atât fara ... (vezi toată discuția)
Problema cu actele de proprietate: pentru dezbaterea succesiunii, intabulare voi avea nevoie de titlul de proprietate teren in original sau in copie legalizata? Vranceanud Vranceanud As avea si eu o intrebare. Bunica mea este propriuetara in indiviziune pe un teren agricol, cf legii 18, si detine o copie legalizata de pe acest titlu de ... (vezi toată discuția)