avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Duplicate pentru actele autentice notariale.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Duplicate pentru actele autentice notariale.

Buna ziua,
Ieri am intocmit un act de vanzare-cumparare pentru un apartament. Notara ne-a explicat ca incepand de ieri, actele nu se mai dau autentice, ci doar copii conform cu originalul, atat pentru vanzator cat si pentru cumparator. Imi puteti spune in baza carei legi sau norme se face acest lucru? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:30, 14 August 2013
Buna ziua,

Mai multe informatii cu privire la acest subiesc gasiti aici : www.avocatnet.ro/content/art...
Nu sunt copii conform cu originalul ci duplicate care au aceeasi Forta probanta ca si originalul. Actul autentic se semneaza intr un singur exemplar de parti si se pastreaza in arhiva notarului impreuna cu un duplicat, partilor si la Registrele de publicitate tranmitandu se tot duplicate. Se pot face si copii legalizate dupa duplicate ceea ce nu inseamna ca sunt copii ale actului semnat de parti ci duplicate. Asa cum daca de exemplu la stare civila solicitati un duplicat dupa certificatul de nastere..... Nu va ingrijorati ... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua, va rog sa ma ajutati in problema mea cu care ma confrunt. Vreau sa cumpar un teren, am fost la notar pentru incheierea contractului de vanzare ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare apartament ManeaMonica ManeaMonica Buna ziua! As dori sa stiu daca la vanzarea /cumpararea unui imobil la notar se semneaza doar contractul original si daca restul de cinci duplicate sunt ... (vezi toată discuția)
Actele autentice notariale - nr.exemplare cretzustancu cretzustancu Buna seara Am inteles ca mai nou, conform legii Actele autentice notariale se intocmesc intr-un singur exemplar original. Este valabil si pentru ... (vezi toată discuția)