Bune.sunt persoana cu handicap (amputatie antebrat drept) si am o intrebare. un verisor care va pleca in strainatate, vrea sa imi lase mie masina sa prin act de donatie. masina dispune de cutie de viteza automata, deci este adaptata handicapului meu. intrebarea mea este, de ce acte am nevoie ca sa o inmatriculez pe numele meu? si am nevoie de permis de conducere? sunt persoana majora, dar inca nu m-am apucat de scoala de soferi... va multumesc
10, chiar si 15 lei sunt mai mult decat dispusa sa platesc, dar nu 50... plus ca, o asemenea taxa nu ar trebui platita de catre toti proprietarii de animale de companie? au facut o rubrica speciala in tabelul de cheltuieli, si doar eu trebuie sa platesc 50 de lei, ceilalti proprietari de caini nu platesc asa ceva. nu e un abuz? si o discriminare?
Buna ziua. De un an de zile detin un caine de rasa labrador. incepand cu cheltuielile din luna mai, mi-a fost trecut la intretinere un "fond pentru animalele de companie" in valoare de 50 de lei, si desi mai sunt inca 3 persoane care detin caini pe scara, doar eu trebuie sa platesc pentru ca, zic vecinii, ca doar cainele meu lasa par. Luna trecuta, cand au aparut aceste discutii, m-am oferit sa platesc administratiei suma de 10 lei in plus (fiecare apartament plateste lunar 10 lei pentru curatenie, si astfel eu am vrut sa platesc dublu, pentru a nu fi probleme de genul asta), insa nu am primit nici un raspuns la solicitare, si acum, brusc, a aparut suma de 50 de lei pentru asa zisul fond. Mi s-a solicitat chiar sa dau personal cu matura pe scara, dar fiind persoana cu handicap (amputatie antebrat drept) am spus ca nu pot.. Intrebarea mea este: e legala taxa de 50 de lei? mi se pare foarte mult, mai ales ca inafara indemnizatiei de hanicap (270 lei) si salarul prietenului (1.200 lei) nu am alte venituri. Plus ca, s-a hotarat la ceva sedinta, ca suma de 50 de lei poate creste lunar, in functie de cata mizerie e pe scara, sau ceva de genul aceste.. Am fost sfatuita sa dau in judecata asociatia de proprietari..Crede-ti ca as avea castig de cauza? Daca ma puteti ajuta cu un sfat, v-as fi recunoscatoare. Va multumesc!