avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inmatriculare masina persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inmatriculare masina persoana cu handicap

Bune.sunt persoana cu handicap (amputatie antebrat drept) si am o intrebare. un verisor care va pleca in strainatate, vrea sa imi lase mie masina sa prin act de donatie. masina dispune de cutie de viteza automata, deci este adaptata handicapului meu. intrebarea mea este, de ce acte am nevoie ca sa o inmatriculez pe numele meu? si am nevoie de permis de conducere? sunt persoana majora, dar inca nu m-am apucat de scoala de soferi... va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:12, 28 Iulie 2015
Deniii23 a scris:

masina dispune de cutie de viteza automata, deci este adaptata handicapului meu.

Va confruntati cu o problema majora,in sensul ca autoritatea RAR nu considera auto hydramate drept adaptate tehnic
Atentie sporita si la aspectul referitor la taxa auto !
am nevoie de permis de conducere?

Conform norme in vigoare,este obligatoriu sa detineti permis de circulatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto persoane cu handicap viliszabo viliszabo As dori sa stiu daca baneficiez de scutire de la taxa de mediu pt.autoturisme, mentionez ca am handicap gr.2 accentuat permanent ( amputatie mana dreapta ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina persoana cu handicap grav jetli jetli Buna ziua! Am cumparat o masina cu transmisie automata (hidramata) si as dori sa stiu daca o pot inmatricula fara sa platesc timbrul de mediu. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoana cu handicap black_katta black_katta Tatal meu are gradul 2 de handicap (piciorul stang amputat de deasupra genunchiului). As dori sa stiu care sunt sansele sa poata inmatricula (fara a plati ... (vezi toată discuția)