avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare masina persoana cu handicap grav
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare masina persoana cu handicap grav

Buna ziua!
Am cumparat o masina cu transmisie automata (hidramata) si as dori sa stiu daca o pot inmatricula fara sa platesc timbrul de mediu. Precizez ca sunt persoana cu handicap grav, iar masina am luat-o cu transmisie automata pentru a nu fi necesar sa-i mai fac vreo modificare. Nu stiu daca la RAR va fi trecut in cartea de identitate a masinii ca e adaptata pentru persoana cu handicap. Oare trebuie sa-i mai fac o alta modificare in afara ca are cutie hidramata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:13, 11 Februarie 2013
1-RAR nu poate consemna in cartea de identitate ca autoturismul este prevazut cu cutie hydramata,
atata timp cat prin caracteristicile tehnice este concret acest aspect tehnic
RAR la cerere,omologheaza si consemneaza in cartea tehnica si baza proprie de date executarea de adaptari tehnice - altele fata de dotarile din constructie ale autovehiculului
2-Nu ati precizat concret forma de handicap grav pentru care detineti decizie/certificat de incadrare in grad de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto persoana cu handicap black_katta black_katta Tatal meu are gradul 2 de handicap (piciorul stang amputat de deasupra genunchiului). As dori sa stiu care sunt sansele sa poata inmatricula (fara a plati ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina second-hand persoana cu handicap grav jetli jetli buna ziua! sunt persoana cu handicap grav si doresc sa achizitionez o masina second-hand din germania. am gasit niste masini modificate pentru persoane cu ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina persoana cu handicap Deniii23 Deniii23 Bune.sunt persoana cu handicap (amputatie antebrat drept) si am o intrebare. un verisor care va pleca in strainatate, vrea sa imi lase mie masina sa prin act ... (vezi toată discuția)