avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inmatriculare masina second-hand persoana cu handicap ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inmatriculare masina second-hand persoana cu handicap grav

buna ziua!
sunt persoana cu handicap grav si doresc sa achizitionez o masina second-hand din germania. am gasit niste masini modificate pentru persoane cu handicap, dar vreau sa stiu daca voi beneficia de scutirea taxei de prima inmatriculare. precizez ca sunt beneficiar al unui permis de conducere de pe vremea cand puteam sa merg. am si masina dar nu este adaptata persoanelor cu handicap, nu o mai pot conduce, deoarece nu pot merge, mai exact nu pot apasa ambreiajul deoarece nu am forta in picioare, asa le pot misca cat de cat. as vrea sa stiu ce am de facut pentru a putea inmatricula o masina pentru persoane cu dizabilitati si daca imi ajuta la ceva permisul de conducere, ori ar trebui sa fie specificat ceva anume pe permis.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:40, 28 Decembrie 2012
In situatia mentionata este obligatoriu sa achizitionati fie autoturism cu cutie hydramata-automata,
fie cutie mecanica dar care sa fie ulterior special adaptata handicapului dvs
Adaptarea tehnica se impune sa fie executata in unitatea acreditata cu documente legale astfel incat RAR sa admita modificarea tehnica,sa poata inregistra modificarea si sa completeze rubrica B din cartea de identitate vehicul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto persoana cu handicap black_katta black_katta Tatal meu are gradul 2 de handicap (piciorul stang amputat de deasupra genunchiului). As dori sa stiu care sunt sansele sa poata inmatricula (fara a plati ... (vezi toată discuția)
Sprijin pentru persoane cu dizabilitati pop sorin pop sorin Buna ziua Leguitorul a uitat, din nou, de persoanele cu handicap si ma refer la legea nr. 9/2013, art. 8 precum si legea 448/2006. Cu alte cuvinte, o ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina persoana cu handicap Deniii23 Deniii23 Bune.sunt persoana cu handicap (amputatie antebrat drept) si am o intrebare. un verisor care va pleca in strainatate, vrea sa imi lase mie masina sa prin act ... (vezi toată discuția)