avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare auto persoane cu handicap
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare auto persoane cu handicap

As dori sa stiu daca baneficiez de scutire de la taxa de mediu pt.autoturisme, mentionez ca am handicap gr.2 accentuat permanent ( amputatie mana dreapta 1/3,am proteza mioelectrica dar momentan nu are baterii), nu posed permis de conducere si as dori sa stiu daca pot aduce o masina cu cutie automata si sa o inmatriculez pe numele meu sau este neaparata nevoie sa detin permis ? in zona nu exista scoli auto cu cutie automata si as dori sa stiu daca pot face scoala pe masina mea??
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 20:30, 9 Iunie 2009
Buna ziua In asemene conditii nu puteti fi scutiti de la taxa de mediu,sunt scutiti de la taxe propietri de autovheicule care sufera de un handicam de grad mare,care poseda permis de conducere,detine un authoveicul adaptat nevoilor lui cu aparatura omologata de R.A.R.
,,Conform legii, un cetatean cu handicap locomotor poate inmatricula doar o masina la cinci ani. Acest vehicul trebuie sa aiba o certificare de la RAR care atesta faptul ca este adaptata special pentru o persoana cu handicap. Mentiunea respectiva se face in cartea de identitate a vehiculului, sub forma "dotata corespunzator pentru persoana cu dizabilitati …", in cazul in care cel care o inmatriculeaza are un permis de conducere si o adeverinta care atesta handicapul sau. Daca automobilul este destinat transportului persoanelor cu dizabilitati, acesta este si el scutit de taxe.

Persoana cu dizabilitati care doreste sa inmatriculeze o masina fara sa plateasca taxa auto are nevoie de un certificat de handicapat, o adeverinta medicala de la medic specialist chirurg, ortoped sau psiholog in care sa specifice faptul ca este apt sa conduca auto adaptat, precum si de o factura sau act de vanzare-cumparare al masinii. Metoda este perfect legala cu conditia ca persoana cu handicap care imatriculeaza masina sa primeasca banii de la "client" prin donatie, sau ca acestia sa fie declarati la circa financiara de care apartine persoana care inmatriculeaza masina, pentru a fi impozitati."
Puteti beneficia de scutire la taxa de prima inmatriculare.
Conditia este ca acel autoturism sa fie special echipat.Echipamentul sa fie recunoscut si omologat de Registrul Auto Roman(masa maxima autorizata sa fie de pana la 3.5 tone inclusiv)
Puteti sa inmatriculati o masina pe numele dumneavoastra chiar daca nu aveti permis.
Doar ca din ceea ce spuneti,masina respectiva nu se incadreaza in ceea ce priveste echiparea,asa mi se pare mie.
Mai asteptati pareri.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2009
ContSters76710, utilizator
chiar si fara permis , un handicapat poate inmatricula o asina fara sa plateasca taxa de prima inmatriculare?
Atunci de ce mai trebuie adaptata masina pt handicapuri?
De exemplu daca eu am o ruda cu handicap, care trebuie transportata cu autovehicuul pe numele lui,mai treuie modificata? se mai aplica legea prin care il scuteste de taxa?
Eu asa stiu.Permisul poate sa-l ia dupa.
Poate ma insel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare only_me only_me Am cumparat o masina din Franta, inmatriculata 2005. Sotul meu este cu handicap de gradul II grav. Mentionez ca nu este handicap locomotor. Am vreo reducere ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari si persoane cu handicap mmarcel3 mmarcel3 buna ziua. am si eu o intrebare lagata de o inmatriculare a unei masini adusa din afara.Sunt persoana cu handicap grad accentuat.Stiu ca nu se plateste taxa de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism pers. cu handicap ContSters277472 ContSters277472 Sunt persoana cu handicap accentuat valabilitate -permanent, cod boala 1 pentru spondilita anchilozanta . Aceasta afectiune i-mi afecteaza mersul pe jos ... (vezi toată discuția)