avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculari si persoane cu handicap
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculari si persoane cu handicap

buna ziua. am si eu o intrebare lagata de o inmatriculare a unei masini adusa din afara.Sunt persoana cu handicap grad accentuat.Stiu ca nu se plateste taxa de prima inmatriculare,dar problema este ca masina trbuie sa fie adaptata dupa handicap,dar eu pot conduce foarte bine, am toate membrele( problema mea este la sold, cap femural....).cum pot face ca sa o inmatriculez fara sai fac alte adaptari masinii, care sunt inutile? .Se poate rezolva cu o adeverinta de la medicul ortoped, din care sa reiasa ca pot conduce autovehicule normale?? Ce ma sfatuiti sa fac, ptr.ca nu am bani de prima inmatriculare. Eu sunt din Vaslui. Multumesc. Astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: mmarcel3 , utilizator 11:33, 17 Decembrie 2010
,,Conform legii, un cetatean cu handicap locomotor poate inmatricula doar o masina la cinci ani. Acest vehicul trebuie sa aiba o certificare de la RAR care atesta faptul ca este adaptata special pentru o persoana cu handicap. Mentiunea respectiva se face in cartea de identitate a vehiculului, sub forma "dotata corespunzator pentru persoana cu dizabilitati …", in cazul in care cel care o inmatriculeaza are un permis de conducere si o adeverinta care atesta handicapul sau. Daca automobilul este destinat transportului persoanelor cu dizabilitati, acesta este si el scutit de taxe.

Persoana cu dizabilitati care doreste sa inmatriculeze o masina fara sa plateasca taxa auto are nevoie de un certificat de handicapat, o adeverinta medicala de la medic specialist chirurg, ortoped sau psiholog in care sa specifice faptul ca este apt sa conduca auto adaptat, precum si de o factura sau act de vanzare-cumparare al masinii. Metoda este perfect legala cu conditia ca persoana cu handicap care imatriculeaza masina sa primeasca banii de la "client" prin donatie, sau ca acestia sa fie declarati la circa financiara de care apartine persoana care inmatriculeaza masina, pentru a fi impozitati."
eu indeplinesc toate conditiile,doar ca masina nu este adaptata in nici un fel ptr. persoana cu handicap. Eu pot sa conduc foarte bine asa.Nu inteleg de ce trebue adaptata. Ptr. ce? Dar cei care au alte probleme,nu neaparat locomotor, ce fac?,si au grad de handicap accentuat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare only_me only_me Am cumparat o masina din Franta, inmatriculata 2005. Sotul meu este cu handicap de gradul II grav. Mentionez ca nu este handicap locomotor. Am vreo reducere ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoane cu handicap viliszabo viliszabo As dori sa stiu daca baneficiez de scutire de la taxa de mediu pt.autoturisme, mentionez ca am handicap gr.2 accentuat permanent ( amputatie mana dreapta ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare pentru persoanele cu handicap Cosmin Furtuna Cosmin Furtuna Mai platesc taxa de poluare pentru inscrierea unei masini in romania daca am un handicap?daca nu,cum pot beneficia de asta?multumesc anticipat=D> (vezi toată discuția)