avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate Cornelfeisan

Activitate Cornelfeisan

Buna ziua,
As avea si eu nevoie de cateva sfaturi in rezolvarea unei situatii neplacute.
In urma cu un an tatal meu a decedat, dupa o scurta perioada de la decesul acestuia am preluat atributiile de gestionare a facturilor din casa. Ca si un prim pas am cautat sa imi organizez toate facurile din urma. In urma acetei actiun am gasit o factura de la firma RALFI IFN pentru un credit de consum. Drept urmare stiind ca trebuie sa anunt decesul tatalui meu am fost la unul din sedile din Sibiu pentru a prezenta o copie dupa certificatul de deces. La sediul companiei mi s-a spus ca totul este in regula si ca tatal meu a avut o asigurare de viata pe acel credit. Venind acasa am intceput sa caut contractul de credit realizat de tatal meu pentru a ma convinge de spusele celor de la IFN, din nefericire nu am gasit niciun contract pe numele tatalui meu la aceasta firma .
Dupa ceva timp au inceput sa sune telefoanele in a ne solicita sa platim valoare creditului in continuare, fara a ni se transmite niciun raspuns cu privire la asigurarea creditului.
Vazand ca nu mi se raspunde am spus ca ar fi bine sa merg la sediul firmei si sa solicit o copie dupa contractul semnat de tata, dar din pacate nu a avut niciun rezultat solicitarea mea. Reprezentantii companiei mi-au transmis ca ei nu pot pune la dispozitie copie dupa contractul tatului meu deoarece acestea au fost transmise la sediul central din Bucurescti.
Dupa inca o perioada te timp vazand ca nu raspundem solicitarii dansilor de a plati creditul acestia si-au mandatat creanta unei compani de recuperari creante. Primind de la acestia vreo 3-4 somatii de plata. Sunand la firma de recuperari creante si incercand sa ajung la o solutie de a rezolva problema pe cale amiabila mi s-a sugerat sa reiau discutiile atat cu compania de credit si cu firma de asigurari. Practic am ajuns in aceasi situatie din care am plecat.
Acuma se pare ca compania a mandatat creanta catre o alta companie de recuperari creante (deja am primit de la dansi numeroase somatii de plata) care din pacate ne raspund solicitarilor noastre cu aceeasi indolenta si aceasi lipsa de transparenta indreptandune atentia catre compania de credit.
Intrebarea mea ii ce as pute sa fac deoarece frecventa somatiile de plata s-a marit si atat eu cat si familia mea ne simtim amenintat si suntem speriat de posibilitatea unei executari silite a propritatii.
Ce pot sa mai mentionez sunt urmatoarele:
- valoare restantei de plata este undeva la 7000 Ron pentru un an de zile.
- valoarea creditului necunoscuta de familia mea deoarece nu avem niciun contract, (mama nu isi aduce aminte de semnarea unui astfel de contract)
- nu am realizat succesiunea locuintei cu care suntem amenintati ca ne-o va lua,