avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credite RALFI IFN SA - Lipsa transparenta.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credite RALFI IFN SA - Lipsa transparenta.

Buna ziua,
As avea si eu nevoie de cateva sfaturi in rezolvarea unei situatii neplacute.
In urma cu un an tatal meu a decedat, dupa o scurta perioada de la decesul acestuia am preluat atributiile de gestionare a facturilor din casa. Ca si un prim pas am cautat sa imi organizez toate facurile din urma. In urma acetei actiun am gasit o factura de la firma RALFI IFN pentru un credit de consum. Drept urmare stiind ca trebuie sa anunt decesul tatalui meu am fost la unul din sedile din Sibiu pentru a prezenta o copie dupa certificatul de deces. La sediul companiei mi s-a spus ca totul este in regula si ca tatal meu a avut o asigurare de viata pe acel credit. Venind acasa am intceput sa caut contractul de credit realizat de tatal meu pentru a ma convinge de spusele celor de la IFN, din nefericire nu am gasit niciun contract pe numele tatalui meu la aceasta firma .
Dupa ceva timp au inceput sa sune telefoanele in a ne solicita sa platim valoare creditului in continuare, fara a ni se transmite niciun raspuns cu privire la asigurarea creditului.
Vazand ca nu mi se raspunde am spus ca ar fi bine sa merg la sediul firmei si sa solicit o copie dupa contractul semnat de tata, dar din pacate nu a avut niciun rezultat solicitarea mea. Reprezentantii companiei mi-au transmis ca ei nu pot pune la dispozitie copie dupa contractul tatului meu deoarece acestea au fost transmise la sediul central din Bucurescti.
Dupa inca o perioada te timp vazand ca nu raspundem solicitarii dansilor de a plati creditul acestia si-au mandatat creanta unei compani de recuperari creante. Primind de la acestia vreo 3-4 somatii de plata. Sunand la firma de recuperari creante si incercand sa ajung la o solutie de a rezolva problema pe cale amiabila mi s-a sugerat sa reiau discutiile atat cu compania de credit si cu firma de asigurari. Practic am ajuns in aceasi situatie din care am plecat.
Acuma se pare ca compania a mandatat creanta catre o alta companie de recuperari creante (deja am primit de la dansi numeroase somatii de plata) care din pacate ne raspund solicitarilor noastre cu aceeasi indolenta si aceasi lipsa de transparenta indreptandune atentia catre compania de credit.
Intrebarea mea ii ce as pute sa fac deoarece frecventa somatiile de plata s-a marit si atat eu cat si familia mea ne simtim amenintat si suntem speriat de posibilitatea unei executari silite a propritatii.
Ce pot sa mai mentionez sunt urmatoarele:
- valoare restantei de plata este undeva la 7000 Ron pentru un an de zile.
- valoarea creditului necunoscuta de familia mea deoarece nu avem niciun contract, (mama nu isi aduce aminte de semnarea unui astfel de contract)
- nu am realizat succesiunea locuintei cu care suntem amenintati ca ne-o va lua,

Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 13:49, 28 Iunie 2015
Avand in vedere ca nu aveti documente pe care sa ne exprimam o opinie, fie si ea generala, nu prea avem ce sa spunem. Singurul sfat ar fi sa nu achitati nimic sau sa recunoasteti in vreun fel datoria.
Nu se va pune problema de executare a casei.
Daca va dau in judecata, atunci va veti putea apara pe baza documentelor.
Recomandarea mea ar fi sa vorbiti cu un avocat din Sibiu si sa depuna dumnealui demersuri pentru clarificarea situatiei.

Cu trecerea timpului puteti risca o crestere nejustificata a debitului, suma rezultanta urmand a fi recuperata de societatea de credit din bunurile tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract creditare Dalicos Dalicos Stimata redactie Doresc sa va cer sfatul in cazul unui contract, mai precis a unui contrasct incheiat de catre unchiul meu prin alianta David Tedor din com ... (vezi toată discuția)
Problema credit vladp33 vladp33 in 2007 am semnat un credit pentru un card RALFI IFN SA. contractul imi permite sa rambursez doar minimul de plata 2.2% din datorie cu o dobanda de 1.1% lunar. ... (vezi toată discuția)
Cu ce sunt dator marcelinos50 marcelinos50 AM CONTACTAC UB CREDIT DE NEVOI PERSONALE DE LA GARANTI CREDIT RESPECTIV RALFI IFN UN ANUL 2016. DINTRO INCAPACITATE DE PLATA NU AM PUTUT PLATI RATA AFERENTA ... (vezi toată discuția)