si daca fac acesta reclamtie la itm, o pot face doar impotriva lui X, pentru ca Y este de buna credinta si nu stie nici el ce face X, sau acesta reclamatie pt neplata salriilor se rasfrange asupra amandurora?
am o alta nedumerire, am depus cererea de demisie, mi-a fost inmanata decizia de demisie a contractului individual de munca, in temeiul art 55 lit b ( acordu partilor) din legea 53/2003 avand in vedere cererea nr 2 din data de 29.06.2015 ( nu stiu ce este cererea nr 2, ci doar ca in data de 29 iunie mi-am depus cererea de demisie) iar contabila mi-a incheiat contractul de munca pe baza lit b acord partilor iar eu nu asa am cerut, voiam literea C, unde este vointa unilaterala a uneia din parti, adica cererea mea, motivand ca asa e mai bine, eu am semnat pentru a scapa cat mai repede de acesta firma pt ca sunt 2 asociati si unu din ei este foarte neserios si avand in vedere ca detine in site online facea numite \" ilegalitati\" , mai exact se foloseste de imaginea altor firme pt a-si promova site-ul fara ca acele firme sa stie, drept de autor) si din dorinta de a scapa cat mai repede si a nu mai figura la ei la firma pentru a nu se incheia ceva acte pe numele meu si de a avea probleme,, si de a ma putea angaja cat mai repede in alta parte, am semnat decizia. Doresc sa fac reclamatie la itm dar avand in vedere ca sunt 2 asociati unul din ei este ok si a venit cu mine sa imi semnee decizia, atunci cand am fost bolnava a venit cu mine al contabila pt ca eu nu stiam unde este, nu aveam contact cu dansa pt a-mi elibera adeverinta pt medicu de familie si pt a putea merge la spital cu ea, deci ii de buna credinta, in schimb celalalt pe numele caruia figureaza firma nu raspunde la telefoane, ma evita, nu imi plateste salariul, ei asa s-au inteles ca salariile trebuie as mi le platesc acel de rea credinta, pt ca cel care am is ca este ok a bagat doar pan acum banii in firma si urmand ca salariile sa se faca de acel asociat neserios. Doresc sa fac reclamatie la itm pt acest lucru ( neplata salriului) dar avand in vedere ca sunt 2 asociati, unul este ok, si nu as vrea sa ii fac rau prin reclatie pt ca nici el nu stie ce face celalat si il cam evita si pe el, al fel ca pe mine. POt face reclatie doar impotiva lui, pe numele lui e si firma si sediul firmei este la parinti lui acasa, si sa mentione ca nu am dorit incetrea contractului cu litera b, ci cu litera C, dar v-am spus de ce am semnat acordul partilor la insistele contabilei, tin sa mentionez ca acest asociat are deja un dosar penal. care ar fi solutia? nu reusesc sa imi recupere salariile si nu imi permit sa ii dau in judecata, doresc doar sa imi recuprez salariile.
mentione ca sunt doi administratori, si un singur contract individual de munca. administratorul X de buna credinta si Y de rea credinta.
multumesc !!
buna seara, sunt angajata unei firme de 3 luni si doresc sa demisionez deoarece pana acum mi-am primit salariul doar pe 1 luna, si mereu ma amana cu bani, fiind nevoita sa imi " cersesc " salariul. As avea o rugaminte in a ma ajuta sa formulez o cerere de demisie fara preaviz pt neplata salariului si pe langa aceasta angajatorii nu au platit dupa mine la C.A.S in nici o luna, motiv pt care in luna a 2 m-am inbolnavit si nu am putut sa benefiez de servicii medicale gratuite datorita faptului ca nu aveam platit CAS,iar dupa o disutie mai puternica i-am rugat sa platesca CAS, dar au platit doar pt 1 luna, nu si pt celelate 2 luni, respctiv luna trecuta si luna in curs, motiv pt care doresc sa demisionez pt aceste motive si sa specific in demisie obligarea lor la plata salariului pe celelate 2 luni cat si plata CAS. Va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere de demisie, mentionand faptul ca sunt 2 angajatori. va multumesc