Din discutiile cu sotul meu, am ramas cu o nelamurire: notarul din Romania poate decide si asupra apartamentului din strainatate? In sensul ca sotul meu doreste sa fie trecut apartamentul doar pe numele meu.
Daca notarul este competent si pt. apartament, la intoarcerea in strainatate ce ar trebui sa mai fac eu? (el va ramane in Romania) .
Este recunoscut partajul din tara?
pentru ca aici am intrebat si la notar si la un avocat si doar "chestia" legata de apartament ajunge la 1000 euro ...:stunned::sorry:
Intre timp am "cercetat" ce inseamna "pasaportul CRDS" ..nu avem asa ceva niciunul. avem pasapoartele "normale", valabile pana in 2018- in pasaport e mentionata resedinta (judetul din Romania)
Buna ziua, va multumesc foarte mult de informatii. Deci inteleg ca putem divorta de comun acord in tara, ceea ce este bine! Dar problema apartamentului comun (credit ipotecar) in strainanate, cum se va regla?
Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
1. Locuim in strainatate si avem un copil de 14 ani.
Este posibil sa divortam la notar in Romania?? nu avem o locuinta acolo, ci mergem doar in vizite la parinti (cateva saptamani pe an, vara doar)
Copilul trebuie sa fie audiat si trebuie facuta o ancheta sociala.Unde?
2.in Romania nu avem nicio locuinta proprietate personala, dar in strainanate avem un apartament, luat in numele amandurora, cu credit ipotecar
Chiar si buletinul de Romania este expirat, dar avem pasaport
Daca vrem sa ne despartim prin comun acord, avand in vedere ca stam in strainatate, putem divorta in Romania? in strainatate? unde ar trebui? la notar? cu avocat in tribunal? la mediator?