La mine 14 mp la vecinul 18 mp, sunt lipite . Undeva la 1,8 ml deschidere pe lungime de 17 ml, Am avocat care nu intelege de ce s-a dat aceasta decizie.Vroiam doar sa mai cer o parere. De la vecinul a luat , cat se da obligatoriu legal, pentru trecere de servitute la strada principala, si nu inteleg daca a luat acest drept de ce ma pune si pe mine sa daram din cladire sa ii ofer inca o trecere de servitute lipita de cea castigata. Avocatul este increzator ca la apel se va face dreptate, ideea este ca sunt cam nelinistit atata timp cat cat in acte am un metraj,care platesc impozit de 15ani, acum sunt in situatia cand vecinul care avea jumatate din suprafata mea, va avea mai mult si mai trebuie sa dau si jos vre-o 50 cm din casa.
Corect, nu stiti intreaga situatie... la vecinul a fost contra cost (suma modica). In cazul meu, gratuita, mai mult de atat trebuie sa platesc tot eu cheltuieli de judecata si taxa lor de timbru catre stat. Eu platesc de cand am cumparat impozit pe 196 de mp catre stat desi in fapt am avut 157mp... Mi se pare destul de eronata decizia instantei atata timp cat am dovedit tot ce m-i s-a cerut, mai mult de atat au fost la dosar si iterogatoriu, in care ei recunosc cu nonsalanta ca intadevar , noi am achizitionat in starea care se gaseste. Decizia instantei, ma pune sa si daram din casa pentru a elibera acest teren, cam aici ar fi problema.
Am aratat acest lucru cu decizia tribunalului referitor la aceasta. S-a facut expertiza Topo care am contestato si s-a admis ca fiind nejustificatoare, s-a facut o alta expertiza cu 3 experti, dar s-a luat in calcul in justificarea tribunalului tot prima cea care a fost contestata. Sa pus la dispozitie multe documente doveditoare in acest sens, dar parca nu au fost vazute :( Se poate schimba la apel ceva ?
Buna Ziua,
Incep prin a, imi prezenta problema. Un vecin m-a dat in judecata pentru revendicare imobiliara,in conditiile cand in actele de vanzare cumparare am 196mp, iar el 114mp. Dupa expertiza Topo, eu 157mp(fizic), el 123mp (fizic). In cadastrele Municipiului Bucuresti arata ca eu as avea 140mp, el 114mp. El de fapt a vrut trecere de servitute,dar a castigat de la un alt vecin aceasta trecere.Acum instanta a decis ca si eu sa ii mai dau din proprietatea mea o alta trecere de servitute.Conform actelor eu as ramane cu 143mp fizic (in acte 196mp) iar el ar avea in posesie 128mp + de la vecin 18 mp (in acte avand doar 114mp)Deci ar avea mai mult teren ca mine. Astept comunicarea apoi pot face Apel.Se schimba ceva la curtea de apel?Daca castiga si ramane decizia neschimbata imi pot cere terenul inapoi fizic in alta locatie a proprietatii lui?