avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Activitate radualina1979

Activitate radualina1979

Discuție Custodie minor
Bună ziua!
În luna iunie 2016, soțul mi-a cerut sa părăsesc domiciliul conjugal împreună cu minorul în vârstă de 3 ani. Am plecat la domiciliul părinților mei și din acel moment soțul nu a mai contribuit cu nimic la creșterea și educarea copilului. L-A văzut ocazional,dar niciodată nu am lăsat copilul cu el peste noapte sau peste week-end. Nu suntem încă divorțați deoarece nu vreau sa merg în instanță și bani de notar nu are.
As dori sa știu dacă are dreptul sa ceara el custodia minorului în cazul în care ajungem la divorț, și dacă am dreptul sa cer pensie alimentara de la data plecării mele din domiciliu!
Mulțumesc pentru răspuns!
O zi buna!
Bună ziua!
Sunt separata în fapt de soțul meu din luna iunie 2016, locuind cu minorul la părinții mei. Doresc sa știu ce valoare se va lua în considerare la împărțirea bunurilor, cea de la achiziționare sau cea de la data efectuarii expertizei? ȘI dacă pot cere pensie alimentara retroactiv de la data plecării mele de acasă. Menționez ca am fost alungată de soț, cu copilul.
Mulțumesc anticipat?
Buna ziua! In prezent ma aflu in concediu crestere copil, pana in luna decembrie 2015. Institutia la care lucrez a pierdut un proces in instanta si este obligata sa ne plateasca unele beneficii pe care ni le-a refuzat in perioada 2008 - 2010. Toti colegii au primit acesti bani dar mie imi este refuzata plata pe motiv ca nu pot avea alte venituri pe langa indemnizatia pentru copil. De la Asistenta Sociala mi s-a comunicat ca pot primi acesti bani, si institutia la care lucrez sa-mi elibereze o adeverinta care sa specifice ca sunt venituri realizate anterior perioadei de concediu crestere copil. Institutia angajatoare refuza totusi acest lucru. Am dreptul sa primesc acesti bani sau nu?
Multumesc pentru raspuns!