avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Împărțire bunuri la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Împărțire bunuri la divort

Bună ziua!
Sunt separata în fapt de soțul meu din luna iunie 2016, locuind cu minorul la părinții mei. Doresc sa știu ce valoare se va lua în considerare la împărțirea bunurilor, cea de la achiziționare sau cea de la data efectuarii expertizei? ȘI dacă pot cere pensie alimentara retroactiv de la data plecării mele de acasă. Menționez ca am fost alungată de soț, cu copilul.
Mulțumesc anticipat?
Buna ziua,
Daca formulati acum cererea de divort solicitati pensia de la depunerea cererii.
incercati si de la momentul plecarii dar sunt sanse mici sa se admita.
Valoarea bunurilor este cea stabilita de expert.
Ar trebui să faceți mai întâi divorțul și apoi să împărțiți bunurile comune. Valoarea bunurilor va fi cea de la momentul evaluării, adică de la data efectuării expertizei de evaluare.
Pensia retroactiva depinde de situatia de fapt, de motivul pentru care nu ati solicitat-o, mai concret.
Se imparte bunurile la valoarea lor de la data impartirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce rol joaca avocatul in desfasurarea unei expertize? anniela anniela Buna ziua! Intr-un proces civil sunt desemnati doi exprti (evaluator si constructor) care se prezinta la parti sa evalueze si expertizeze acekle bunuri. Am ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara ContSters325113 ContSters325113 Buna ziua! Sunt in partaj la fond.Astept sa vina expertul propus de instanta pt evaluarea imbunatatirilor facute la imobilul bun propriu al meu .Imbunatatirle ... (vezi toată discuția)
Divort rapid, minor, pensie alimentara, partaj rate - noul cod civil sorina_a_b sorina_a_b Buna ziua, As dori sa stiu care este cea mai rapida metoda de a divorta rapid, in urmatoarele conditii: - suntem casatoriti de 3 ani, avem un copil ... (vezi toată discuția)