avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza judiciara

Buna ziua!
Sunt in partaj la fond.Astept sa vina expertul propus de instanta pt evaluarea imbunatatirilor facute la imobilul bun propriu al meu .Imbunatatirle s-au facut si in perioada concubinajului cu fostul sot si in tipul casatoriei dar si dupa separarea in fapt,Suntem divortati legal.Expertiza trebuie sa tina seama de acest aspect sau le va evalua per total?
A doua intrebare: daca am angajat expert asistent mai am dreptul sa fac obiectiuni la raportul de expertiza?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:55, 23 Noiembrie 2014
Evaluatorul va face evaluarea imobilului in concordanta cu obiectivele fixate de catre instanta de judecata.
Daca nu se fac precizari, evaluarea va contine tot ceea ce gaseste la fata locului, iar departajarea se va face de catre instanta de judecata, in functie de documentele prezentate la dosarul cauzei, de catre partile in proces, pentru sustinerea punctului de vedere al fiecaruia. Aceste documente trebuie prezentate si expertului evaluator, la data expertizei.
Chiar daca ati nominalizat un expert consilier, aprobat de catre instanta de judecata, puteti formula obiectiuni la raportul de expertiza.
Expertul consilier/ expertul parte/ expertul asisitent (indiferent cum il numiti dvs.si chiar daca este platit separat de dvs.) si expertul desemnat de catre instanta de judecata, au aceeasi specializare si la data expertizei vor analiza cauza, avand in vedere aceleasi obiective fixate de catre instanta de judecata, aceleasi documente aflate la dosarul cauzei sau puse la dispozitie de catre partile in proces si aceleasi acte normative de referinta.
Expertul solicitat de dvs.ca asistent, aprobat de catre instanta de judecata va participa la expertiza si va analiza situatia din punct de vedere legal, fara a "tine" partea dvs.
In obiectivele fixate de instanta nu se vorbeste despre acest aspect.Reclamantul a cerut in actiunea sa bunuri achizitionate si inainte de casatorie si dupa separarea in fapt.La interogatoriu recunoaste indirect ca bunurile au fost cumparate in perioada 2005-2012 ,casatoria fiind in 2007 si separarea in fapt in 2010.Instanta nu ne-a intrebat ce bunuri s-au cumparat in concubinaj,in casatorie si dupa separare.Eu cum ar trebui sa procedez.?Am avocat dar nu se prea implica.
Asa cum am mentionat si in mesajul meu anterior, pentru departajare, in functie de ce doreste fiecare dintre partile in proces, sa intre in posesia sa, respectiva parte in proces trebuie sa prezinte documente certe (chitante, facturi, contracte incheiate, dovezi de plata a ratelor retinute din salariu, etc.).
In lipsa unor documente certe, in baza raportului de evaluare, instanta nu poate avea in vedere decat o impartire echitabila, 50-50 %.
Multumesc! intrebarea mea era daca e corect sa se amestece bunurile dobandite inainte de casatorie cu cele din timpul casatoriei si cu cele de dupa separarea in fapt.
Daca din documentele prezentate de parti reiese in clar apartenenta bunurilor dobandite inainte de casatorie, respectiv din perioada de casatorie si/ sau din perioada de separatie, nu se va face o amestecare a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare imobil ContSters325113 ContSters325113 Buna ziua! Rog pareri in urmatoarea speta: La partaj bunuri comune s-a cerut expertiza de evaluare a unui imobil.Cum trebuie sa procedeze expertul in cazul ... (vezi toată discuția)
Expertiza dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am avut de facut expertiza la o casa, iar cand a venit expertul pentru a face expertiza , avocatul meu ia dat expertului toate actele cu chitante ... (vezi toată discuția)
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi privind obiectiuni la raportul ... Alina Avila Alina Avila Ma puteti ajuta cu niste sfaturi privind obiectiuni la raportul de expertiza ? Obiectiunile trebuiesc dovedite cu documente? Exista vreun model anume? Le pot ... (vezi toată discuția)