daca nu v-au dat in judecata pentru recuperarea sumelor, sumele datorate sunt prescrise pentru primul an. dupa cate stiu eu sumele datorate si necerute prin instanta se prescriu dupa 3 ani. daca sumele sunt mari administratia trebuia sa fie mai prudenta in demersul de a le incasa. sigur ca trebuia sa va notifice inainte.
Sigur ca este ilegala munca fara conventie civila pentru lucrari ocazionale. Este chiar evaziune fiscala!. Daca in bugetul de venituri si cheltuiei a fost cuprinsa aceasta lucrare atunci este legal sa foloseasca fondul format din penalizari, daca nu este prevazut atunci presedintele ar fi trenuit sa ceara aprobarea AGA pentru modificarea bugetului. Puteti sesiza Inspectoratul Teriorial deMunca. Identitatea dumneavoasta va fi protejata;)
Gresiti!...in contractul meu de vanzare cumparare scrie absolut tot ce detin din proprietatea comuna inclusiv cati metri imi revin din ea. Nu ati stiut ca se practica mai nou asemenea tip de contracte ?... si apoi acel ,,cica'' este pus pentru motivul ca eu nu am vazut nici un act oficial despre acel pod, era evident din context. Nu am inteles ce sa contest la judecatorie? ...ca sunt pus sa platesc intretinearea si sa investesc pentru proprietatea altuia? Eu asteptam raspunsul unui om cu experienta in acest domeniu.
Cat despre presedinti responsabili si care sa stie legislatia este numai o himera. Eu ma gandesc ca administratorul este cel specializat in acest domeniu si ca de fapt este nula de drept aceasta hotatrea. Maine o sa-mi vina si hotatrea sa platesc infugarea blocului vecin ca si asa este aproape si daca ia foc ma prajeste si pe mine:)...si in acest fel as sta numai prin judecatorie.
Probabil administratorului care stie care sunt limitele proprietaii comune din extrasul ce carte funciara si care va contabiliza aceasta hotarate ar trebui sa i se retraga autoritazia:D
Va multumesc pentru efortul facut pentru a da o opinie.
Astept si altele.
Pe mine ma deruteaza acel drept de folosinta pe toata durata constructiei care li s-a dat unora.Dar repet, nu am vazut acele acte. Eu cred ca nu se poate asa ceva, stiu ca la dreptul de folosinta trebuie sa existe un termen.
Buna ziua!
Am o speta aiurea stiu, dar este reala.
Deasupra blocului nostru este un pod care nu este trecut in contractele de vanzare cumparare la proprietate comuna,dezvoltatorii si l-au oferit lor;) dar l-a dat anumitor proprietari in folsinta pe toata existenta blocului.,, cat se poate de gratuit'' ..cica.
Numarul celor care au drept de folosinta este mai mic decat celor care nu au acest drept s-au nu-l doresc.
Ne trezim la adunarea generala de anul asta cu crerea lor sa dam bani toti pentru infugarea acelui pod care zic ei ca-i nu-i infugat, noi celalti nu putem spune ca este asa deoarece nu avem acces acolo.Spun ei ca exista posibilitatea ca podul sa ia foc din cauza instalatiei electrice care nu-i autorizata de ENEL...adica ,,tradus'' ne dau ei foc daca nu le dam bani sa-si infugheze proprietatea obtinuta moca:). In toti anii astia nu i-a interesat nimic dar cand au vazut ca ard alte poduri si manasardari au deveni responsabili. Culme ca fiind in numar mai mare la adunarea generala au si votat fond de reparatii pentru proprietatea lor care chiar a fost pus pe buget de venituri si cheluieli la fond de investitii pentru proprietatea comuna .Bineinteles ca acel pod se pare ca nu are cadastru, iar presedintele blocului nu a avut nici un agument la amenintarea flacarilor:)), refuza insa sa-l notifice pe proprietarul podului, adica dezvoltatorul , sa-si rezolve problema securitaii proprietati contra incendiilor.
Ce credeti ca putem face ca acel fond sa fie sters din bugetul de venituri si cheltuieli, unde credeti ca trebuie sa umblam si cat timp? Eu zic ca sa nu platim si gata ca doar nu au ce sa ne faca, la o eventuala dare in judecata trebuie sa demonstreze pentru ce au fost folositi bani si nu stiu ce judecator poate da dreptate la asa ceva!...insa sunt si oameni tematori care si cred amenintarile presedintelui ca-i da in judecata daca nu platesc infugraea proprietatii dezvoltatorului....ca la noi la nimeni!#-o.
ok. multumesc.
Dar in afara de leg34/2015 mai exista si alte actualizari ale legii in 2015? Eu am gasit un articol care spune ca leg 230/2007 a fost actializata si insira exact aceeasi lege cu actualizarile din 2014, care nu contin modificarile atributiunilor adiministratorului. astra era problema mea. Doar pe net oricine poate scrie orice , valabil este daca indica si sursa:)
buna ziua!
Stie cineva daca se mai aplica leg34/2015? vad ca intr-un articol de aici apare legea 230/2007 actualizata in 2015 si la atributiunile administratorului nu este punctul prevazut de legea 34/2015,este drept ca in articolul respectiv nu scrie si MO in care a aparut reactualizarea din 2015.