avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate dragostirlea

Activitate dragostirlea

Buna ziua,

In urma divortului si partajului am obtinut un teren. Am hotararea judecatoreasca care atesta asta. Vreau sa vand acest teren. Mai trebuie sa fac ceva sau este suficient daca am contractul de vanzare/cumparare (in care apare fosta sotie si eu) si hotararea judecatoreasca?

Multumesc.
Am cumparat in urma cu un an un scuter de la o persoana fizica. La momentul respectiv nu am perfectat acte de vanzare-cumparare (am doar un act de mana), urmand ca in cel mai scurt timp sa facem si actele, lucru care nu s-a intamplat.
Scuterul este inmatriculat pe firma, vanzatorul fiind la momentul acela asociat la firma respectiva.
Intre timp, vanzatorul nu mai este asociat la firma respectiva iar firma a fost lichidata. Vanzatorul imi spune ca el nu mai are ce face, evita sa raspunda la telefon etc.
Fac precizarea ca am toate actele in original: Carte Identitate, Certificat Inmatriculare, factura achizitie.

1. Ce pot face in situatia asta? Ce cai juridice am pentru a intra in legalitate?
2. Risc ceva daca folosesc vehiculul in continuare in conditiile in care platesc RCA, ITP etc? Firma nu poate vinde sau radia vehiculul respectiv pentru ca toate actele sunt la mine.

Multumesc.