avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema achizitie vehicul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema achizitie vehicul

Am cumparat in urma cu un an un scuter de la o persoana fizica. La momentul respectiv nu am perfectat acte de vanzare-cumparare (am doar un act de mana), urmand ca in cel mai scurt timp sa facem si actele, lucru care nu s-a intamplat.
Scuterul este inmatriculat pe firma, vanzatorul fiind la momentul acela asociat la firma respectiva.
Intre timp, vanzatorul nu mai este asociat la firma respectiva iar firma a fost lichidata. Vanzatorul imi spune ca el nu mai are ce face, evita sa raspunda la telefon etc.
Fac precizarea ca am toate actele in original: Carte Identitate, Certificat Inmatriculare, factura achizitie.

1. Ce pot face in situatia asta? Ce cai juridice am pentru a intra in legalitate?
2. Risc ceva daca folosesc vehiculul in continuare in conditiile in care platesc RCA, ITP etc? Firma nu poate vinde sau radia vehiculul respectiv pentru ca toate actele sunt la mine.

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2015
dragostirlea, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumparare auto cristianx004 cristianx004 in luna februarie 2010 am cumparat un auto din bucuresti cu act de vanzare in trei ex din care doua la mine si unul la vanzator,am primit certificatul de ... (vezi toată discuția)
Inmatricularea unei masini radiate. nistick nistick Buna ziua, Vreau sa cumpar o masina inmatriculata de la cineva. Eu doresc sa o iau de la proprietar radiata. Si sa o inmatriculez mai tarziu dupa ce este ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)