avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cumparare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cumparare auto

in luna februarie 2010 am cumparat un auto din bucuresti cu act de vanzare in trei ex din care doua la mine si unul la vanzator,am primit certificatul de inmatriculare si asigurarea .Cartea de identitate a ramas la vanzator pentru a radia masina de la primarie(fiscal) urmand sa-mi trimita prin posta cartea de identitate si fisa fiscala.
A trecut o saptamana si nici un semn,nu raspunde la telefon.Asigurarea si itp-ul sunt valabile tot anul........cum pot obtine cartea de identitate(cai legale)sau un duplicat?
va multumesc anticipat?
Cel mai recent răspuns: cristianx004 , utilizator 18:09, 7 Aprilie 2010
Singura cale este perseverenţa... Adică nervi tari, răbdare şi mulţi bani de telefoane şi deplasări spre vechiul proprietar. Trebuia să perfectaţi toate astea acolo pe loc.
Singura autoritate abilitata sa emita un duplicat de pe CIV este RAR-ul.
Au fost si situatii cand cumparatorul nu a vrut sa perfecteze toate actele cu vanzatorul in ideea de a revinde masina pe mai multi bani ,actele finale urmand sa se faca cu al doilea cumparator in fapt.In cazul dvs. trebuie sa mergeti la vanzator conform adresei din acte a acestuia ,eventual sesizati organul de politie in raza careia locuieste.Aveti nevoie de carte la rar pt identificare si inmatriculare finala.Merita efortul si drumurile.Nu in ultimul rand nu uitati de cele 30 zile de la dobandirea bunului si inregistrarea la sectia financiara.Mult succes !
am primit cartea de identitate si fisa fiscala dupa 10 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina inmatriculata doar fiscal ilmir1 ilmir1 Am o situatie ciudata si nu stiu cum ii dau de cap, poate ma ajutati. Doresc sa cumpar o masina. In actele masinii apare un alt proprietar. Adica cel de la ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto Paul1306 Paul1306 doresc sa imi cumpar o masina iar ,daca masina e inmatriculata in alta tara, ce trbuie sa am in vedere? (vezi toată discuția)
Divort - proprietate auto jean66 jean66 Buna ziua, as avea urmatoarea problema : fiind in cursul divortului, sunt amenintat de sotie ca va radia din circulatie autoturismul familiei. achizitionat in ... (vezi toată discuția)