avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters363396

Activitate ContSters363396

Am urmatoarea solutie de la Judecatorie, dar nu am fost instiintat prin plic acasa prin posta inca (desi au cam trecut 2 luni),
Intrebare 1. De cind curge termenul de 30 de zile pentru apel?

Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamanţii BUTEAN VASILE-AUGUSTIN şi BUTEAN MARIA, în contradictoriu cu pârâta S.C. GRANTIBANK INTERNATIONAL N.V. -SUCURSALA ROMÂNIA, având ca obiect constatare nulitate act. Constată ca fiind abuzivă şi nulă absolut clauza stipulată la art. 3.1.5 lit. b) din Condiţiile generale ale Contractului de credit de consum nr. CCNPA 035/00089 din 17 iulie 2009, încheiat între reclamanţi şi pârâtă, coroborată cu clauza stipulată la pct. 10 din Condiţiile speciale ale aceluiaşi contract. Constată ca fiind abuzivă şi nulă absolut clauza stipulată la art. 3.1.5 lit. c) din Condiţiile generale ale contractului mai sus menţionat, coroborată cu clauza stipulată la pct. 11 din Condiţiile speciale ale aceluiaşi contract. Constată ca fiind abuzivă şi nulă absolut clauza stipulată la art. 3.2 din Condiţiile generale ale contractului amintit, coroborată cu clauza stipulată la pct. 8 din Condiţiile speciale ale aceluiaşi contract. Constată ca fiind abuzivă şi nulă absolut clauza stipulată la art. 4 din Condiţiile generale ale contractului antemenţionat, coroborată cu clauza stipulată la pct. 12 din Condiţiile speciale ale aceluiaşi contract. Obligă pe pârâtă la derularea în continuare a contractului amintit, fără incidenţa clauzelor mai sus menţionate. Obligă pe pârâtă să restituie reclamanţilor sumele de bani încasate cu titlu de comision de acordare a creditului şi comision de administrare în baza contractului amintit, cu dobânda legală penalizatoare aferentă, calculată până la data restituirii integrale a sumelor respective. Obligă pe pârâtă la emiterea unui nou plan de rambursare a creditului acordat, prin eliminarea costurilor privind comisioanele antemenţionate. Obligă pe pârâtă să plătească reclamanţilor suma de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial. Cu drept de cerere de apel, în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel depunându-se la Judecătoria Baia Mare. Pronunţată astăzi, 23 ianuarie 2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 601/2018 23.01.2018

Creditul a fost dat pe timpul procesului de catre GB la Kruk, care la rindul lui la dat la o firma din Malta. Eu pentru a opri executarea silita care a ajuns pina la faza de executare silita a bunurilor (masina) am incheiat un acord de plata cu Kruk (au fost de acord pe o perioada de proba de 6 luni care au trecut) fara a recunoaste in acord datoria totala pe care o am.

Intrebare 2. Eu mai platesc la Kruk??? Am intrebat atit executorul cit si la Kruk si nu stiu ce sa imi spuna. De la Kruk mI-au cerut ce hirtii am cu solutia Judecatoriei. dar eu nu am inca aceste hirtii.
Locuiesc la et. 1 , intr-un imobil care are la parter un bar, Ocazional in bar se organizeava evenimente la care muzica este la un nivel ridicat (in apartament se aude absolut tot, mai ales tonalitatea de bass). in repetate rinduri am solicitat sprijinul prin apel la 112, dar nu am avut nici un rezultat, ba dimpotriva. Ce pot sa mai fac?
Discuție Acord de plata
Buna seara.
îndrăznesc sa va deranjez cu următoarea problema:
- sunt executat silit pentru un credit restant la GB *(poprire pe conturi)
- am încercat soluționarea litigiului pe cale amiabila CSLAB, banca refuza.
- mi se cere încheierea unui acord de plata
- am cerut clarificări cu privire la efectele încheierii acordului de plata asupra popririi conturilor.
-am inițiat o acțiune pentru clauze abuzive in contractul de credit încheiat in 2009 (probabil asta e si motivul refuzul băncii la demersul meu de soluționare amiabila)
Creditul *(30000 eur) este de nevoi personale fara ipoteca. am platit aproximativ 33000 eur . suma restanta este de 24 500 eur si 400 lei cheltuieli de executare silita la banca 8000 lei pe somatia de la executorul judecatoresc

banca nu doreste sa imi transforme creditul in lei
as fi dispus sa încep cu plata a 1000 de lei reprezentând aprox 1/3 din venit lunar ....cu posibilitatea si dorința mea de a creste aceasta suma până la stingerea datoriei
CE MA SFĂTUIȚI?
UN MODEL DE ACORD DE PLATA? DACA SE POATE
sunt in pragul executării silite pentru un credit în euro fără garanții imobiliare. ce pot sa fac?