avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate cris12

Activitate cris12

As vrea sa formulez o actiune in contencios judiciar vizand sistarea lucrarilor de constructii, anularea autorizatiei de functionare emisa de Primaria sector 3, Bucuresti si ulterior demolarea cladirii.
Atat eu, cat si Asociatia de Proprietari, am transmis petitii catre institutiile abilitate sa solutioneze problema inca din februarie (data inceperii constrctiei). Primaria a raspuns in 2 peri atunci cand a catadicsit sa raspunda, si ne-a directionat catre politia locala - Disciplina in constructii, de parca noi eram naivi si nu intelegeam ca doar se spala pe maini si ne paseaza catre o institutie care nu s-ar baga, atata timp autorizatia exista.
De la Inspectoratul de Stat in Constructii am primit confirmarea ca autorizatia de construire a fost emisa fara respectarea prevederilor legale. S-a solicitat Prefecturii sa introduca actiune pe contencios in vederea anularii, dar aceasta tergiverseaza si gaseste motive sa nu actioneze, in sensul ca aduce acuzatii tot catre ICS ca n-ar fi aplicat si sanctiuni contraventionale (de parca asta ne interesa pe noi).
Prin urmare ce este de facut?
Merita sa se apeleze la Avocatul Poporului? Am oarecare semne de indoiala ca asa s-ar rezolva cauza.

In cazul in care eu sau Asociatia de Proprietari introducem actiune in instanta care ar fi costurile? Taxa de timbru cred ca este 50 de lei. In rest ce alte cheltuieli ar presupune? cat este in medie onorariul unui avocat in astfel de cazuri? se poate castiga procesul si fara avocat daca, desi nu esti jurist, cunosti bine speta, te-ai documentat privind legislatia si crezi ca ai capacitatea de a-ti explica clar si la obiect cauza?
Dosarul ar trebui depus la Tribunalul Bucuresti daca sunt din Bucuresti (adica nu la judecatorie de sector)? Ce ar trebui sa contina acest dosar? Am citit ca astfel de cazuri se judeca intr-un timp scurt? Asa este?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.