Eu sunt secretarul primariei. Sa mai inregistrez un asemenea contract este pur si simplu ilegal,avand in vedere ca partile nu si-au rezolvat problemele.Asa-zisa partea vatamata nici nu a depus o cerere in acest sens.
O persoana care se considera parte vatamata a depus o plangere penala, pt. abuz in serviciu pe motiv ca am refuzat sa-i inregistrez un contract de arenda la primarie. Dar pe aceeasi suprafata de teren exista un contract de arenda inregistrat si care este in derulare, fara a fi reziliat, pe cale amiabila sau in instanta, arendatorul refuzand incetarea contractului. Reclamantul ulterior si-a retras plangerea, dar organul de politie inca continuie sa faca cercetari. Este normal, nu se aplica prevederile art.158 din NCP si art. din NCPP ?
o persoana fizica a arendat terenul la doi arendasi diferiti, aceeasi suprafata de teren.
- era deja un contract in derulare, iar in anul urmator a venit la primarie sa inregistreze un nou contract de arenda cu un alt arendas, pe motiv ca nu-i convine arenda pe care o primeste de la vechiul arendas(fara sa rezilieze contractul anterior), cu acordul partilor sau pe cale legala, arendasul nefiind de acord cu rezilierea contractului.
In cazul in care impotriva unui functionar public s-a depus o plangere de abuz in serviciu si apoi partea vatamata si-a retras acea plangere,organele de politie nu trebuie sa propuna procurorului sa solutioneze cauza dispunand clasarea?Urmarire penala nu trebuie sa inceteze avand in vedere ca plangerea prealabila a fost retrasa,aceasta fiind o cauza care inlatura raspunderea penala?