avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contract de arenda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contract de arenda

Incheierea unui contract de arenda pe aceeasi suprafata de teren de catre mai multe persoane constituie infractiune?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:10, 2 Iulie 2015
Cum adica de catre mai multe persoane? Mai multi coproprietari sau persoane care se considera proprietari si sunt in litigiu?
o persoana fizica a arendat terenul la doi arendasi diferiti, aceeasi suprafata de teren.
- era deja un contract in derulare, iar in anul urmator a venit la primarie sa inregistreze un nou contract de arenda cu un alt arendas, pe motiv ca nu-i convine arenda pe care o primeste de la vechiul arendas(fara sa rezilieze contractul anterior), cu acordul partilor sau pe cale legala, arendasul nefiind de acord cu rezilierea contractului.
Este in primul rand un litigiu civil. Aici se pot face mai multe discutii.
In al doilea rand, pentru intrebarea cu privire la infractiune nu se poate da un raspuns clar, caci pentru ca fapta sa fie incadrata juridic ca fiind infractiune trebuiesc indeplinite anumite conditii cumulativ. In cel mai rau caz, sa zicem ca persoana stia ce face (desi ma indoiesc), poate, zic poate, sa fim in prezenta unei inselaciuni, dar nu cred. Depinde foarte mult de subiectii in discutie, de contractele incheiate, de sumele avansate sau nu, etc, deci mai multi factori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea contractului de arenda inainte de termen nicoZidaru nicoZidaru Buna ziua, As avea nevoie de niste lamuriri legate de rezilierea unui contract de arenda care nu a expirat. Cum as putea sa il reziliez? Vreau sa imi ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda frasin frasin Am un contract de arenda, eu fiind arendatorul. Arendasul nu si-a indeplinit obligatiile din contract (nu a dat toata cantitatea de cereale prevazuta si nici ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua! Am arendat in urma cu 3 ani o suprafata de teren, arendatatorul doreste, din varii motive sa rezilieze contractul, unul din motive ar fi ca nu este ... (vezi toată discuția)