elvirabt a scris:
Gradinita inseamna colectivitate. Colectivitatea inseamna reguli. Din pacate, in ziua de azi, majoritatea copiilor nu mai cunosc semnificatia cuvantului \"regula\", iar parintii nu isi mai cunosc limitele.
Doamna Elvira,
1. copilul de 6 ani era acolo pt supraveghere si educare.
2. in contract scria ca se ofera un mediu sigur
3. ce cauta un laptop neasigurat financiar, pus intr-o geanta pe pervazul unui geam, acolo unde copii stau cu coatele si se uita afara? Initial geanta cu el cu tot fusese pe un dulap, apoi pe masa educatoarei. Nu se da aprobare de functionare pana nu sunt asigurate bunurile folosite in activitate.
4. copilul nici nu stia ca acolo este un laptop, pt ca nu fusese scos din geanta pana atunci.
5. nu mi s-a adus dovada ca minorul l-a stricat, nici ca ar fi posibil de la IT, nici filmare, nici nimic.
6. copiii toti pot cel mult sa recunosca faptul ca minorul l-a atins, dar nu stie nimeni daca este unica persoana care l-a atins sau daca atingerea respectiva i-a provocat dauna. Am cerut si sfatul celor de la IT si este mai probabila alta varianta, probabilitatea ca un copil de 6 ani sa-l strice prin apasare este foarte scazuta. Calculatorul nu a fost deschis imediat, asa ca nu se stie, totul este supozitie... prin lipsa de alti suspecti...
7. daca copilul meu ar fi venit cu tableta si il lasa pe un scaun in protectie si cineva se impiedica de scaun sau se aseza pe el si il strica, cine il platea?
8. educatoarea nu are nicio responsabilitate ca si-a lasat bunul unde a nimerit?
Nu a fost depasirea limitelor de catre copil sau parinti, pt ca copilul nu a facut-o cu intentie si nici cu rautate. Nu este un copil agresiv, ca sa se incadreze in cazul dv de copii fara reguli sau parinti fara limite. Cum era daca ma suna ca ii cazuse pe picior si-si fracturase degetele? Daca unui copil de 6 ani i se poate impune si imputa ca la aceasta varsta el are suficient discernamant si ascultare incat sa-si controleze pe deplin comportamentul prevazator pentru a nu incalca nicio regula, atunci propun sa le dam buletinul de la 5-6 ani si sa-i trimitem la munca sa-si plateasca greselile...