avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate c14h3r

Activitate c14h3r

N-am nici timpul si nici rabdarea de a initia ceva in instanta... Din start am 6 luni pierdute cu imobilizare si recuperare... Pensionar nu sunt ca sa ma plictisesc si sa astept sa mi se umple o sticla in balcon doar ca sa am ceva activitate... Iar un mediator mi-ar da aceleasi variante neviabile. Cel putin pentru mine... Mi-e greu sa cred ca vecinul si-ar scurta copertina... Ar fi putut s-o faca sau macar s-o ia in calcul de la stadiul de proiect... Sunt incapatanat? DA!
Nu vreau furtun in casa si punct. Momentan sunt acasa si sa zicem ca pot schimba PET-urile...
ovi47, nu am cum sa ma intind pe perete pentru ca as intra in casa la vecinul din dreapta... Varianta de bobinat este sa ma leg cumva de exteriorul balconului si sa ies 1,5m ca sa nu deranjez copertina vecinului... Adica, 1,5m latime balcon + 1 m copertina lui + 50 cm ca sa fiu sigur ca n-o sa-l pice pe nasuc... In momentul de fata aerul este la 85 cm in lateralul balconului pe perete iar furtunul la 50cm in afara peretelui si n-a deranjat pe nimeni pana acum...
Hai sa spunem ca totusi strang din dinti si trag furtunul in casa (n-o voi face), ce fac cu condensul de pe tevi? Hai sa fim seriosi... Daca vreau sa-mi construiesc ceva si sunt la etaj inferior nu fac cu bolta pe vecini doar pentru ca ei trebuie sa-mi asigure mie confort... Eventual schimbarea buteliei cand nu sunt acasa... Sincer, nu vad de ce ar trebui sa fiu eu obligat sa repar prostia altuia, pe cheltuiala mea...
Multumesc de raspunsuri dar voi vedea daca a facut sau nu plangere la preamarie... Ceva imi spune ca nu... Pana atunci: "Ploua, ploua, ploua..."
Adriantot, se pare ca nu reusesti sau nu vrei sa intelegi...
1. NU AM CUM SA TRAG FURTUNUL PANA JOS! Nu am de ce ma prinde in afara de tortile cerului..... Asta una la mana. A doua la mana, ar insemna sa deteriorez izolatia celorlalti vecini. A treia la mana, pluviala e pe casa scarii ceea ce ar insemna sa trag furtunul prin casa si sa ma intep in dreptul usii. Exclus.
2. La fel de exclus si faptul ca AC-ul nu este in balcon ci in exteriorul blocului iar ca sa trag furtunul in casa ar insemna ca panta sa fie aproape de zero de unde rezulta o galagie de apa in casa din unitatea interioara. Repet: Pana la constructia de la etajul 1, apa cadea IN GRADINA DE LA PARTER.
3. Distanta intre AC si exteriorul balconului este de 20 cm... Distanta intre exteriorul balconului si capatul furtunului este de 95 cm...
4. Sa prelungesc furtunul cu o teava iar nu am cum pentru ca nu am pe ca sa stau (totusi este etajul 4) si nici nu am cum sa-l fixez in asa fel incat sa nu-l fluture vantul... Ori asta ar insemna sa montez si sa fixez (tot de tortile cerului) o teava de 2 metri ca sa nu mai deranjeze pe nimeni... Astept o solutie din partea dumitale de a iesi in siguranta deplina in afara pervazului la distanta asta..
Copertina de la etajul 1 are 1m latime de fiecare latura a balconului respectiv. Daca vecinul meu se gandeste maine sa-si mai traga o copertina si la geamul de la dormitor care sa se uneasca cu balconul, pentru buna starea vecinului care nu a tinut cont de conditii, eu trebuie sa demontez AC-ul nu? Sau sa modific apartamenul si sa mut peretii mai in fata?
La fel, Adriantot, nu stiu cat functioneaza AC-ul dumitale dar al meu functioneaza in jur de 16 20 ore/zi... Asta in conditiile in care dimineata la ora 9 sunt 29 grade in casa fara sa bata soarele direct. Depasesc lejer acei 5l de apa....
O fi de rasul curcilor dar asta e situatia... Seful de scara dar si "inginerul sef" sunt pe capul meu... Am inteles ca "vatamatul" mi-a facut plangere la primarie... Sunt curios sa vad ce-o iesi de aici.... Practic, unica solutie este sa trag furtunul de la AC in casa si am rezolvat tambalaul.... Dar... Nu vreau.
Multumesc Adriantot... Dar daca vecinul isi mai face o copertina si la geamul de la dormitor tot de un metru iar eu decid sa-mi fac acoperis pe bloc, ar trebui sa ma extind in exterior 2 metri ca sa nu incurc vecinul? Hai sa nu ne trosnim confortul unul altuia.... AC-ul meu are 1m in exteriorul balcoanelor si nu afecta cu nimic pe nimeni pana la construirea copertinei... Logic si normal ar fi fost ca cel care a acceptat lucrarea sa tina cont de conditiile existente... Daca e s-o luam strict pentru confortul vecinului, eu, fiind etaj ultim, ar trebui sa mut peretii in exterior ca sa nu-i deranjez pe ceilalti... Ce conteaza ca ceilalti isi fac modificari fara sa tina cont de conditiile de la fata locului...
Nu. Nu vreau sa-mi gauresc peretii pentru un rahat de furtun si nici geamurile asa cum nu vreau nici sa stau sa golesc recipiente de apa periodic... Sincer sa fiu, am cu totul alte lucruri cu mult mai importante de facut.....
Daca vii la mine si-mi ceri sa-ti fac o lucrare, primul lucru pe care-l fac este sa prospectez zona sa stiu cu ce am de-a face... Dupa asta, vin cu propuneri si preturi... Asa este normal, etic si de bun simt pentru mine ca antreprenor...
Copertina este montata pe baza balconului de deasupra acestuia si, decent ar fi fost sa nu iasa 1 metru in exterior...
Fiind imobilizat la pat temporar si temperatura in camera la 9 dimineata fiind 29 grade iar pe zi cu mult peste 30, AC functioneaza cam 16 ore/zi....
Aici deja este vorba de o constructie aparuta mult dupa montarea AC-ului meu. Pana la copertina, apa curgea bine-merci in gradina de la parter... Stiu ce spui doar ca datorita curentilor de aer (furtuna) este complet nesigur, teava/furtunul respectiv urmand sa ajunga fie in parcare fie in casa vreunui vecin. Asta in cel mai fericit caz...
Nope. Intr-un fel il inteleg dar unica solutie viabila ar fi sa trag furtunul in casa dar nu vreau.
Buna ziua,
Detin un aer conditionat de prin 2008. Toate bune si frumoase pana prin 2013 cand vecinul de la etajul 1 (eu stau la 4) si-a montat o copertina de jur imprejurul balconului. Copertina iese in exterior cam vreun metru.... Apa care pica din aerul meu, acum cade pe copertina. Vecinul e nervos nevoie mare... La montaj nu am tras furtun de scurgere pana jos pentru ca mi s-a spus ca nu incurca si, in mod normal, la o iesire de peste 50 cm in afara blocului, cu cadere in gradina de la parter nu aveam de ce. Intre timp, de pe bloc s-au indepartat balustrazile ramase de pe vremea solarelor montate de Nea Nicu. La ora actuala, nu am posibilitate de coborare/fixare furtun pe peretele blocului (Spiderman este in concediu), neavand de unde sa ancorez un alpinist utilitar.. Schela nu pot ridica pentru ca, ati ghicit, ma incurca copertina... Montare unei tevi fara sa o pot fixa de ceva va duce la alte situatii nedorite toamna sau iarna cand curentii de aer sunt destul de puternici. Chiar nu vreau sa o vad infipta in vreun geam, masina sau mai rau, om... In afara de demontarea AC-ului ce alta solutie am? Teoretic, ma poate da in judecata, la fel si eu...