Buna ziua,
Detin un aer conditionat de prin 2008. Toate bune si frumoase pana prin 2013 cand vecinul de la etajul 1 (eu stau la 4) si-a montat o copertina de jur imprejurul balconului. Copertina iese in exterior cam vreun metru.... Apa care pica din aerul meu, acum cade pe copertina. Vecinul e nervos nevoie mare... La montaj nu am tras furtun de scurgere pana jos pentru ca mi s-a spus ca nu incurca si, in mod normal, la o iesire de peste 50 cm in afara blocului, cu cadere in gradina de la parter nu aveam de ce. Intre timp, de pe bloc s-au indepartat balustrazile ramase de pe vremea solarelor montate de Nea Nicu. La ora actuala, nu am posibilitate de coborare/fixare furtun pe peretele blocului (Spiderman este in concediu), neavand de unde sa ancorez un alpinist utilitar.. Schela nu pot ridica pentru ca, ati ghicit, ma incurca copertina... Montare unei tevi fara sa o pot fixa de ceva va duce la alte situatii nedorite toamna sau iarna cand curentii de aer sunt destul de puternici. Chiar nu vreau sa o vad infipta in vreun geam, masina sau mai rau, om... In afara de demontarea AC-ului ce alta solutie am? Teoretic, ma poate da in judecata, la fel si eu...
Nu trebuie aprobare de la primarie ptr montarea copertinei.
Si eu am avut aceeasi problema, cei care au montat AC nu au lasat un furtun de scurgere mai lung asa ca condensul se scurge pe AC de mai jos.
Si la mine Spiderman era in concediu asa ca am facut o improvizatie, am bagat un furtun care se utilizeaza la scurgerea de la masina de spalat automata care are un diametru mai mare decat cel de la scurgerea condensului, furtunul l-am "agatat" utilizand doua baghete in pvc, una sustine furtunul suplimentar iar cealalta sustine prima bagheta, ultima este agatata cu o sfoara de aparatul de AC (se formeaza astfel un triunghi).
Nu pot acum cum sa va postez o poza ptr ca sint concediu dar in principal ideea este ca nu se mai scurge apa pe aparatele de mai jos.
Aici deja este vorba de o constructie aparuta mult dupa montarea AC-ului meu. Pana la copertina, apa curgea bine-merci in gradina de la parter... Stiu ce spui doar ca datorita curentilor de aer (furtuna) este complet nesigur, teava/furtunul respectiv urmand sa ajunga fie in parcare fie in casa vreunui vecin. Asta in cel mai fericit caz...
Ideea este ca nu puteti interzice vecinilor montarea unei copertine tot asa cum nici vecinii nu va pot interzice montarea AC.
Vecinul daca are vreo nemultumire sa apeleze la instanta, doar nu functioneaza AC non stop, apa se evapora dupa ce cade pe copertina.
Fiecare isi asigura confortul cum doreste de cuviinta.
Problema vecini
exelero88
locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje la etajul 1 in mijloc.vecinii de la etajul 8 din dreapta mea si-au pus de curand aparat de aer conditionat.furtunul de ... (vezi toată discuția)