avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema vecini

locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje la etajul 1 in mijloc.vecinii de la etajul 8 din dreapta mea si-au pus de curand aparat de aer conditionat.furtunul de evacuare a condensului e instalat astfel incat apa curge pe copertina vecinului meu de alaturi si de acolo, in balconul meu.nu pot merge in zona aceea a balconului (proprietate personala!) pentru ca ma stropeste apa, nu pot pune haine la uscat,etc.Si cealalata mare problema este zgomotul produs de apa care picura de la o asa inaltime pe copertina de deasupra balconului vecinului alaturat.pur si simplu nu ma pot odihni.e imposibil sa poti adormi in camera respectiva.
am contactat vecinii de 3 ori, mi-au spus ca au chemat inapoi firma de climatizare, iar eu le-au spus ca nu pot face nimic, ca e totul in regula.eu le-am zis vecinilor sa prelungeasca macar furtunul ala ca apa sa cada in trotuar (sub bloc sunt spatii comerciale, in cap la trecatori?!) sau in gradina din fata blocului (care e la vreo 5-6m in exteriorul balconului meu).mi-au raspuns ca nu pot face asta, pentru ca ei nu ajung la furtun, iar reprezentatii firmei au spus ca, chiar daca ar prelungi teava, cu timpul s-ar rupe.
Anul trecut li s-au inundat apartamentele celor de la etajul 8, au facut scandal, si am fost obligati de associatia de proprietari sa platim refacerea acoperisului.ei acum atata respect si bun simt nu au ca sa nu produca disconfort celorlalti cu aparatul lor imputit.
Ce e de facut? E incredibil ce se intampla.
Condensul n-ar fi normal sa fie colectat de beneficiarul AC intr-un recipient?Trebuie eca u sa suport sa-mi picure-n cap mizeria altora PE PROPRIETATEA MEA?cand le-am zis treaba asta, au spus ca nu e adevarat ca ei trebuie sa colecteze apa aia.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:17, 19 August 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Este problema des intalnita in imobileled e locuit in comun,fiecare isi vede interesul
Solicitati proprietarului aerului conditionat sa desfasoare demersuri pentru colectare condens in vas care periodic sa fie golit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ac-ul meu picura pe copertina vecinului c14h3r c14h3r Buna ziua, Detin un aer conditionat de prin 2008. Toate bune si frumoase pana prin 2013 cand vecinul de la etajul 1 (eu stau la 4) si-a montat o copertina de ... (vezi toată discuția)
Aparat aer conditionat cleo24774 cleo24774 Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si am un aparat de aer conditionat care are furtunul de condens undeva pe latura balconului inchis. In fiecare vara am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am cumpărat recent un apartament la etajul 4 care ... Paul_paulo Paul_paulo Bună ziua! Am cumpărat recent un apartament la etajul 4 care are deja montat un aparat de aer condiționat. Acel tub prin care picura condensul era în ... (vezi toată discuția)