avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Clima-o problema?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Clima-o problema?

Buna ziua, ma numesc Simona, sunt din Timisoara si am 29 de ani. De curand mi-am montat clima in apartament si se pare ca ii deranjeaza pe vecinii de la et 1 ( eu stau la et 10 ) faptul ca picaturile de apa fac zgomot. Este de-a dreptul hilar ceea ce spun, stiu, dar am ajuns in punctul in care chiar nu mai stiu ce sa zic.....in sensul ca respectivii vecini ameninta cu o reclamatie! Facuta unde?? Si cui? Au dreptate? Sunt in ilegalitate cu faptul ca condensul ajunge in fata geamului lor, nu pe pervaz, si ii deranjeaza?
Cel mai recent răspuns: Andra_A , utilizator 20:26, 15 Iulie 2010
Daca nu le picura pe pervaz de ce ii deranjeaza? Daca n-as sti cum e cu furtunul de scurgere, v-as sfatui sa-i schimbati pozitia, dar stiu...si nu va pot da asemenea sfat....:) Nu are unde sa va reclame. Pur si simplu se vor obisnui!
daca se scurge in gradina, nu e o problema, daca atinge pervazul si e din tabla, nu e prea placut.
nu au ce sa faca si ce sa reclame (cand ploua, oare ce fac?) dar pt armonie intre vecini, poate aveti posibilitatea sa-i legati o sticla in capat
Eu colectez apa de condens intr-un vas in balcon. Apa de la condens parca are alte proprietati decat cea de ploaie. Am vazut pe multi pereti scurgandu-se si schimband culoarea peretelui urat, in shiroaie, ajunge in balcoanele celorlalti la o adiere de vant si le stropeste ce au acolo, sapa in locul unde picura...
Apoi cand ploua oamenii folosesc, de obicei, umbrela, dar cand este soare si frumos nu cred ca este placut sa te trezesti stropit pe trotuar de apa de la condens, fiind eventual si pus la 4 ace.
Oare nu-i mai bine sa prevenim asemenea situatii, sa-i intelegem si pe ceilalti punandu-ne pentru o clipa in locul lor?
La mine, aparatul este montat pe peretele exterior, stau la etajul 6 si nici daca as avea cea mai buna intentie din lume nu o pot rezolva cu un vas pus in dreptul furtunului pentru ca nu am cum sa pun un vas de colectare sub furtun si nici macar nu ajung pana acolo sa-l iau (daca l-as agata cumva), plus ca de-ar fi sa uit de el....lucrurile s-ar petrece ca si cum n-ar fi acolo.

Apa de la condens este absolut identica cu apa din gheata de la frigider. Nu are cum sa fie daunatoare; face urme pentru ca spala niste pereti murdari, face gaura pentru ca picaturile curg in acelasi loc, dar asta se poate intampla pe o suprafata foarte moale..... Este apa distilata, care daca ar fi colectata s-ar putea folosi la autoturisme, la baterii....:)
Va multumesc pentru interes si pentru raspunsurii, sunt convinsa ca mule persoane s-au lamurit citind aceste randuri. Va doresc tuturor...........multa rabdare, ca nu degeaba e o virtute!=D>

Alte discuții în legătură

Aparat aer conditionat cleo24774 cleo24774 Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si am un aparat de aer conditionat care are furtunul de condens undeva pe latura balconului inchis. In fiecare vara am ... (vezi toată discuția)
Ac-ul meu picura pe copertina vecinului c14h3r c14h3r Buna ziua, Detin un aer conditionat de prin 2008. Toate bune si frumoase pana prin 2013 cand vecinul de la etajul 1 (eu stau la 4) si-a montat o copertina de ... (vezi toată discuția)
Problema vecini exelero88 exelero88 locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje la etajul 1 in mijloc.vecinii de la etajul 8 din dreapta mea si-au pus de curand aparat de aer conditionat.furtunul de ... (vezi toată discuția)