avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate razvan14florin

Activitate razvan14florin

Răspuns la discuția Promovare in grad.
Buna ziua,
Inca odata multumesc pentru raspuns, dar:
- niciodata nu am spus ca nu m-asi inscrie la concurs sau ca vreau sa evit concursul, numai ca, repet, mi se spune de la resurse umane ca eu nu mai pot promova in grad, si ca pana la aplicarea legii unitare de salarizare voi ramane tot pe principal, adica gradul anterior promovarii in sef birou.
- de spus am spus de la inceput cum stau lucrurile.
Fata de cele relatate vin inca odata cu rugamintea de a ma sprijini cu cadrul legal din care sa rezulte faptul ca pot promova in grad, prin concurs bineinteles , de la principal la superior, incadrare la care sa se aplice sporul de conducere de 25%.
Multumesc.
Buna seara,
La momentul in care am promovat prin concurs pe functia de conducere sef birou eram incadrat pe functia de executie inspector principal, III.
Dilema mea este daca odata ce am promovat pe functia de sef birou prin concurs de promovare in cadrul institutiei mai pot avansa si in grad, adica de la principal asa cum eram cand am fost promovat pe sef birou pe superior.
Va multumesc.
Buna seara,
Revin la solicitarea mea si asi dori ca raspunsurile pe care mi le ve-ti da sa fie insotite pe cat posibil si de cadrul legal (lege, ordonanta, articol etc) pentru a putea justifica la resurse umane deoarece de acolo mi se spune ca odata ce am fost promovat prin concurs de promovare in cadrul institutiei pe functia de sef birou sunt incadrat pe functie de conducere si nu mai beneficiez de promovarea in grad iar salarizarea la momentul actual este la functia de executie anterioara + 25% sporul de conducere, adica grad principal 1024 ron +25%.
Va multumesc inca odata pentru raspunsurile ce le voi primi.
Buna ziua,
In anul 2007 am fost angajat ca functionar public in cadrul unei primarii, ca inspector in grad de debutant. In anul 2012 in urma promovarilor in grad am ajuns in gradul de inspector principal, ca si functie de executie, functie din care prin promovare in anul 2013 am ocupat postul de Sef birou administratie publica locala.
Intrebarile ar fi urmatoarele:
- intrucat sporul de conducere se aplica la salariul de baza al functiei anterioare, la acest moment pot promova in grad (de la inspector principal la superior);
- in functie de inaintarea in vechime sefului de birou ii va creste salariul de baza (exclus sporul de vechime) ca si incadrare.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.