avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in grad.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in grad.

Buna ziua,
In anul 2007 am fost angajat ca functionar public in cadrul unei primarii, ca inspector in grad de debutant. In anul 2012 in urma promovarilor in grad am ajuns in gradul de inspector principal, ca si functie de executie, functie din care prin promovare in anul 2013 am ocupat postul de Sef birou administratie publica locala.
Intrebarile ar fi urmatoarele:
- intrucat sporul de conducere se aplica la salariul de baza al functiei anterioare, la acest moment pot promova in grad (de la inspector principal la superior);
- in functie de inaintarea in vechime sefului de birou ii va creste salariul de baza (exclus sporul de vechime) ca si incadrare.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: NicoletaVV , utilizator 17:00, 16 Februarie 2018
Normal, doar sporul se aplica dupa cum stiti la salariul de baza. Creste salariul de baza ca urmare a promovarii in grad, creste automat si coantumul ca urmare a sporului de 25 % de sef de birou.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
Justitiarul711, utilizator
Buna seara,
Revin la solicitarea mea si asi dori ca raspunsurile pe care mi le ve-ti da sa fie insotite pe cat posibil si de cadrul legal (lege, ordonanta, articol etc) pentru a putea justifica la resurse umane deoarece de acolo mi se spune ca odata ce am fost promovat prin concurs de promovare in cadrul institutiei pe functia de sef birou sunt incadrat pe functie de conducere si nu mai beneficiez de promovarea in grad iar salarizarea la momentul actual este la functia de executie anterioara + 25% sporul de conducere, adica grad principal 1024 ron +25%.
Va multumesc inca odata pentru raspunsurile ce le voi primi.
Inteleg ca ati participat la concurs si ati promovat de la principal la superior. Din moment ce ati trecut de la principal la superior salariul dvs. s-a modificat, este firesc ca la aceasta noua modificare sa vi se aplice sporul de conducere. Aici vorbim de cariera functionarului public. Daca nu intrebati d-nele de la res.umane pentru ce ati mai participat la concursul de grad?
Buna seara,
La momentul in care am promovat prin concurs pe functia de conducere sef birou eram incadrat pe functia de executie inspector principal, III.
Dilema mea este daca odata ce am promovat pe functia de sef birou prin concurs de promovare in cadrul institutiei mai pot avansa si in grad, adica de la principal asa cum eram cand am fost promovat pe sef birou pe superior.
Va multumesc.
Bravos natiune! Ne spuneti la sfarsit toate datele problemei. Normal ca nu. Dvs. ati sustinut un examen de promovare in postul de conducere nu si in grad. Pentru grad va inscrieti dvs.la concurs in 2016. Era prea frumos sa fie 2 in 1...dar nu merge asa.

Alte discuții în legătură

Promovare pe functie de conducere elenacapricorn elenacapricorn SUNT FUNCTIONAR PUBLIC,RESPECTIV SEF BIROU IMPOZITE SI TAXE LOCALE INTR/O PRIMARIE. AM ABSOLVIT FACULTATEA IN ANUL 2004. AM FOST INCADRATA PE FUNCTIA DE ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public de conducere elenacapricorn elenacapricorn A mai aflat cineva,ceva despre promovarea sau salarizarea functionrilor publici cu functie de conducere? Cazul meu: -functionar public de conducere-sef ... (vezi toată discuția)
Salarizare functie publica de conducere lauratoader2006 lauratoader2006 Un funcționar public din cadrul unei primării comuna, începând cu data de 01 septembrie 2013 se numește în funcția publică de Inspector, clasa I, grad ... (vezi toată discuția)