avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare functie publica de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare functie publica de conducere

Un funcționar public din cadrul unei primării comuna, începând cu data de 01 septembrie 2013 se numește în funcția publică de Inspector, clasa I, grad profesional principal și ocupă temporar funcția publică de conducere de șef birou din cadrul Biroului financiar – contabilitate,cu atribuții de control financiar preventiv, gradația 5, clasa de salarizare 79, cu un salariu de bază brut în valoare de 1.615 lei ( salariul de bază cuprinde sporul de exercitare a vizei de control financiar preventiv), la care se se adaugă sporul pentru condiții vătămătoare în cuantum de 15% din salariul de bază stabilit pentru luna decembrie 2009, respectiv 172 lei.Încadrarea are loc în urma promovării din funcția publică de execuție de Inspector, clasa I, grad profesional Asistent. In 2014 participa la concursul de recrutare pentru functia de sef birou financiar contabilitate.Este admis la concurs si se numește în funcția publică de conducere Șef birou financiar – contabilitate cu atribuții de control financiar preventiv, gradația 5, clasa de salarizare 79, cu un salariu de bază brut în valoare de 1.615 lei, la care se se adaugă sporul pentru condiții vătămătoare în cuantum de 15% din salariul de bază stabilit pentru luna decembrie 2009, respectiv 172 lei.
Este stabilit corect salariul? Mai avem posibilitatea ca încadrarea salarială să fie de la nivelul maxim al unei funcții publice de execuție, respectiv inspector, grad profesional superior, treapta de salarizare 1.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2017
lauratoader2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: lauratoader2006 , utilizator 08:44, 24 Februarie 2017
Clasele de salarizare suplimentare pentru CFP (10% spor) se aplica la salariul de baza si nu inclus in acesta. De asemenea, gradatia de vechime nu se include in salariul de baza (sporul de 22.5% agerent gradatiei 5). In salariul de baza se includ incadrarea conform OG 9/2008, suma compensatorie pentru sporul de conditii vatamatoare si sporul de conducere care, pentru sef birou, este de 25%.
Daca functia publica de sef birou contabilitate a fost bugetata la nivelul functiei publice de executie de inspector principal tr. 3, si nu aveti o alta functie publica de conducere similara, in institutie, bugetata la nivelul unei functii publice de executie grad profeional superior treapta 1 de salarizare, asa va ramane.
Pornim calculul luand de baza functia publica de inspector principal treapta 3 de salarizare, si avem (01.02.2017):
Salariu de baza: 1895 lei (cuprinde incadrarea de 915 lei, spor conducere 25% - 229 lei si spor conditii vatamatoare - 137 lei, la care s-au aplicat toate modificarile salariale din iulie 2010 si pana in prezent);
Spor CFP: 190 lei;
Gradatia de vechime: 426 lei
Salariu brut: 2510 lei.
Daca avem o funcție de sef serviciu politia locala si este bugetată la nivelul functiei de inspector, grad superior, treapta de salarizare 3, putem să asimilam.Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trepte de salarizare conf legii 330 klausz klausz Treapta mea actuala de salarizare este sef birou 1.Pana la Legea 330/2009 am fost superior 3.Intrebarea mea este daca eu nu mai pot avansa in trepte, datorita ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu bugetar (administratie locala) radmy radmy am o nelamurire si as dori daca ma puteti ajuta d-voastra cu un calcul la salar. sunt functionar public din anul 1999 la o primarie. am fost incadrata ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public de conducere elenacapricorn elenacapricorn A mai aflat cineva,ceva despre promovarea sau salarizarea functionrilor publici cu functie de conducere? Cazul meu: -functionar public de conducere-sef ... (vezi toată discuția)