avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate tcm5757

Activitate tcm5757

Răspuns la discuția Pensie anticipata partiala
Buna ziua si multumesc!
Dupa o logica simpla, cred ca L 380 a fost data ca sa ajute mai mult pe cei cu grupe de munca; in acest sens au beneficiat cei cu peste 6 ani de gr I, iar cei cu mai putin de 6 ani nu au beneficiat ramanand la situatia de pana atunci , adica perioadele respective mai mici de 6 ani sa se adune cu gr II, ei nefiind astfel ajutati cu nimic, lucru care s-a corectat acum prin L 155. Nu am vazut sa se fi precizat in L 380 ca celor cu mai putin de 6 ani lucrati in gr I sa nu li se mai socoteasca nici la gr II acele perioade. Acesta ar fi un alt punct de vedere. De altfel ma gandesc sa iau legatura cu cei care au initiat L 380 sa vad cum au gandit-o.
In aceasta situatie trebuia sa trec la limita de varsta pe data de 5 nov. 2014.
Va rog sa comentati acest punt de vedere.
Răspuns la discuția Pensie anticipata partiala
Multumesc,o sa fac, dar cu ce data ar trebui sa am limita de varsta : cu 5 nov. 2014 sau alta data?
Buna ziua, sunt nascuta in 05.07.1957;am lucrat in sistemul public de pensii astfel:
-10 ani si 2 luni in conditii normale
- 4 ani si 2 luni in gr I
- 13 ani si 2 luni in gr II
- perioade asimilate 4 ani 11 luni 28 zile (probabil facultatea)
M-am pensionat anticipat partial la 55 ani si 10 luni ( in 5 mai 2013)cu diminuare 13,5 % si 18 luni de anticipare. Va rog sa-mi spuneti cand ar trebui sa fiu sau sa fii fost ?trecuta la limita de varsta, intrucat in 5 nov. 2014 (cand trebuia sa fiu trecuta) mi s-a spus ca opereaza L 380/2013 care anuleaza perioadele lucrate gr I mai mici de 6 ani . Va intreb daca aceste perioade sub 6 ani nu trebuiau totusi adunate cu gr II, ca si pana atunci ?