In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsul prompt.
Credeti ca o astfel de actiune se poate face si solidar (fara a angaja un avocat)? Pun aceasta intrebare din ratiuni pur economice, nu stiu cat ar putea costa onorariul, in conditiile in care suma pe care vreau sa o recuperez este de aproximativ 2650 lei.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
desi am incheiat un act aditional cu banca, prin care practic am recunoscut noua marja a bancii majorata, am facut sesizare la OJPC, in urma careia plangerea mi-a fost admisa (privind clauze abuzive in contract si abuzul prin care am fost fortat sa semnez actul aditional - daca nu as fi facut-o, eram somat/fortat sa returnez suma imprumutata "in integrum").
ca urmare, in luna mai a acestui an urmeaza sa se judece cauza (procesul verbal prin care OJPC a constatat abuzurile a fost inaintat instantei de judecata pentru a se stabili daca este abuz ori nu)
1. credeti ca as putea avea castig de cauza?
2. care ar fi onorariul unui avocat pentru o astfel de reprezentare?
Doresc sa actionez in instanta un debitor, din cauza caruia, ca girant al lui, am fost executat prin poprire salariala pana la achitarea integrala a soldului.
Care este baza legala si procedura ce trebuie urmata?
Va multumesc anticipat.
Cu stima, Iulian.
Buna ziua
Ma intereseaza daca OUG 174/2008 se poate aplica retroactiv, in speta daca se aplica unui contract de credit semnat la data de 27.01.2008?
Daca nu se aplica principiul retroactivitatii, macar actele aditionale contractului initial intra sub incidenta acestei ordonante? Mentionez ca aceste acte aditionale au fost emise dupa intrarea ordonantei in vigoare.
Va multumesc