avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Activitate VALI-D

Activitate VALI-D

Răspuns la discuția amenda directia antifrauda
Conform oug 28/1999 cu modificarile ulterioare, art.4 alin 12(h) "să întocmească documente justificative pentru sumele introduse în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, altele decât cele pentru care au emis bonuri fiscale sau cele înscrise în registrul special, după caz, precum şi pentru sumele extrase din unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, altele decât cele utilizate pentru a acorda rest clientului." Deci nu se precizeaza expres ce fel de document. Motiv pentru care documentul meu este de mana, unde erau specificate sumele retrase si existau iscaliturile de predare, primire. Ce lege si ce artol precizeaza expres documentul ... sau de ce unul de mana care "justifica" exact sumele, nu a fost acceptat ca document justificativ, pentru ca rolul lui acesta era de fapt ???
Control oprativ, au numarat banii vanzatoarei, in sertar lipsa 550 lei. Au intrebat-o unde este suma si documentul justificativ pentru aceasta. Aceasta a spus ca sunt la administrator care a avut o plata de facut si i-a ridicat pentru a-i depune in banca. M-au chemat si le-am aratat biletul scris de mana si semnat pentru suma ridicata din sertarul casei de marcat, chitanta de depunere in banca de 5000 lei si ordinul de plata tot de 5000 de lei din aceiasi data. Mi-au spus ca biletul de mana nu reprezinta document justificativ, cu toate ca era facut special pentru justificare, iar chitanta eliberata de banca nu justifica suma lipsa din sertar, motiv pentru care au intocmit proces verbal prin care am fost amendat cu 17500 lei, conform oug 28/1999 cu modificarile ulterioare, art.4 alin 12 si art.11.1.e(IV).
Nu mi se pare in regula ca documentul scris de mana si semnat in care era consemnata suma ridicata, sa nu reprezinte document justificativ, atata timp cat in articolele invocate in aplicarea sanctiunii nu este prevazut nimic specific ca forma sau continut, ci numai DOCUMENT JUSTIFICATIV. Ma gandesc sa contest procesul verbal, cu toate ca in anexele acestuia am raspuns la intrebarile puse cum au ... sugerat inspectorii, inclusiv ca nu am avut document justificativ, dupa ce mi-au spus ca ala nu este document si nici ca am obiectii.
Ar fi posibil ca o actionare in instanta sa fie urmata de ... alte controale care sa imi arate ca am totusi lipsuri mult mai ... mari ???