Multumesc pentru raspunsuri, eu vreau doar sa ii fac cartea de identitate, atat. Articolul mentionat ma sus mi-a atras atentia dar nu se refera la problema mea.
O sa revin maine cu un mesaj sa va zic ce am rezolvat. Va multumesc inca odata pentru timpul dumneavoastra, o zi cat mai buna!
Eu am gasit ca si referinta articolul asta : www.avocatnet.ro/content/art...
Domnul de mai sus zice ca i-a fost trecut cnpul pe certificatul vechi, dvs spuneti ca trebuie schimbat. Exista o reglementare clara in aceasta privinta?
Buna ziua, mama mea are un certificat de nastere emis in 1953, nu are trecut CNP-ul pe certificat, acum i-a expirat buletinul de identitate si trebuie schimbat cu unul nou, cel vechi fiind tip carnetel. Din ce am mai citit, am inteles ca, certificatul de nastere vechi care nu are trecut CNP-ul, trebuie schimbat cu cel de tip nou (bilingv) la unitatea care a emis intial acel certificat de nastere. As vre sa stiu daca isi poate face buletinul cu certificatul vechi sau este obligatorie schimbarea acestuia? Pun aceasta intrebare doarece domiciliul actual se afla la o distanta considerabila fata de locul nasterii. Va multumesc!
PS: Daca am incadrat intrebarea mea in sectiunea gresita, va rog sa o mutati unde credeti de cuviinta.