avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere vechi fara CNP
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere vechi fara CNP

Buna ziua, mama mea are un certificat de nastere emis in 1953, nu are trecut CNP-ul pe certificat, acum i-a expirat buletinul de identitate si trebuie schimbat cu unul nou, cel vechi fiind tip carnetel. Din ce am mai citit, am inteles ca, certificatul de nastere vechi care nu are trecut CNP-ul, trebuie schimbat cu cel de tip nou (bilingv) la unitatea care a emis intial acel certificat de nastere. As vre sa stiu daca isi poate face buletinul cu certificatul vechi sau este obligatorie schimbarea acestuia? Pun aceasta intrebare doarece domiciliul actual se afla la o distanta considerabila fata de locul nasterii. Va multumesc!

PS: Daca am incadrat intrebarea mea in sectiunea gresita, va rog sa o mutati unde credeti de cuviinta.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
mihai_ursu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:52, 12 Iulie 2015
Este obligatoriu schimbarea certificatului de nastere.
Pe certificatul meu de nastere a fost trecut CNP si apoi a fost semnat si stampilat de catre Biroul de Evidenta a Populatiei.
Este obligatoriu sa fie schimbat documentul de nastere
Contactati serviciul de stare civila responsabil domiciliului actual care poate desfasura demersurile necesare catre autoritatea care a emis certificatul care se solicita de schimbat
Eu am gasit ca si referinta articolul asta : www.avocatnet.ro/content/art...
Domnul de mai sus zice ca i-a fost trecut cnpul pe certificatul vechi, dvs spuneti ca trebuie schimbat. Exista o reglementare clara in aceasta privinta?
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
mihai_ursu, utilizator
Incepand cu 2 martie 1978, CNP-ul a fost introdus ca element obligatoriu în actele de identitate, de stare civilă și în alte acte personale printr-un decret prezidențial semnat de Nicolae Ceaușescu.([ link extern ] )

Solicitati Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor sa va treaca CNP-ul pe certificatul de nastere, intrucat nu este obligatorie schimbarea certificatului de nastere.

Alte discuții în legătură

Acte gresite elenasarpe elenasarpe buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite! 1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)
Gresita ziua nasterii ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati,cu niste sfaturi pentru a rezolva urmatoarea situatie: In urma schimbarii certificatului de nastere(avea unele ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit!! maria tofan maria tofan Persoana in varsta ,dupa ce detine un B.I foarte multi ani cu CNP-ul gresit-in loc de cifra 3 este trecuta cifra 8, abia acum ,la o farmacie i se spune ca are ... (vezi toată discuția)