avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... acte gresite
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

acte gresite

buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite!
1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are legatura cu data mea de nastere.
2)- pe certificatul de casatorie apare la cnp-ul sotiei cel gresit
3 )- pe buletinul de identitate apare un alt cnp gresit dar altul decat cel de pe certificatul de naster.
Acum eu trebuie sa intreb ce este de facut si unde ma pot adresa pentru a se corecta aceste greseli ??? Mentionez ca la evidenta populatiei am atentionat acel functionar cand am schimbat buletinul dar nu s-a luat nici o masura ! Probabil ca pt ei a fost mult mai comod asa ! Imi puteti spune procedura prin care trebuie sa trec pt a corecta acele greseli?????Multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:52, 19 Ianuarie 2012
faceti cerere de indrepare a erorilor materiale strecurate in actele de identitate si stare civila...
Pentru inceput va deplasati la starea civila pentru a verifica daca si in actele de stare civila este inscris CNPul la fel de incorect. Daca in actele de stare civila nu sunt scrise CNPurile sau sunt inscrise corect depuneti certificatele si solicitati eliberarea altor certificate . Daca insa constatati ca si in actele de stare civila figureaza aceleasi greseli ii solicitati ofiterului de stare civila sa indrepte greseala. Este vorba de o cerere scrisa din partea dvs. la care anexati copii dupa certificate si dupa actul de identitate. Functionarul trimite conf. art.132 din HG 64/2011 o adresa de verificare la formatiunea de evidenta, solicita avizul din partea SPCLEP si aprobarea primarului , intocmeste un proces verbal face modificarile cuvenite in acte si se rezolva in cateva zile. Formulati cereri pentru eliberarea certificatelor noi si e totul OK. Functionarul de la evidenta a procedat total gresit pentru ca trebuia mai intai sa va indrume in vederea modificarii CNPului si ulterior sa va preia documentele pentru o noua carte de identitate.:luck:
In ce fel e gresit CNP-ul din actul de identitate? Ce e gresit in cazul acelui CNP?
CNP-ul din actul de identitate nu corespunde cu cel de pe certificat care este si acesta gresit ( anul si luna nasterii sunt gresite)

Cu permisul de conducere cum trebuie sa procedez ca doar are si el CNP-ul gresit ca in cartea de identitate? Dar la fortele de munca ?Presupun ca trebuiesc rectificate actele si acolo!



[Nu mai scrieti cu majuscule, va rog. Multumesc]
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator
Deci CNP-ul din cartea de identitate nu corespunde cu cel din certificat? Asta nu inseamna ca si CNP-ul din actul de identitate este gresit... Macar in ceea ce priveste data nasterii e corect CNP-ul din actul de identitate? Pentru ca e posibil ca acest CNP din actul de identitate sa fie corect. Ati avut act de identitate cu acel CNP din certificat? Pentru ca daca CNP-ul v-a fost schimbat cand vi s-a emis ultimul act de identitate cei de la evidenta aveau obligatia de a comunica noul CNP la locul nasterii dumneavoastra astfel incat, daca solicitati un nou certificat, sa vi se elibereze un certificat cu codul corect.
Daca ati avut emis act de identitate si cu un alt CNP faceti o solicitare de date cu caracter personal la evidenta persoanelor ca sa vi se comunice cu ce CNP-uri figurati in evidentele lor.
Trebuie mers si insistat la evidenta persoanelor sa clarificati situatia. Daca nu sunteti multumita de raspunsul lucratorului de la ghiseu mergeti la superiorul acestuia. Daca nici asa nu sunteti multumita adresati-va in scris, cineva trebuie sa va lamuresca.
Multa bafta!

Alte discuții în legătură

Cnp gresit alinasadoveanu alinasadoveanu Buna ziua, Am intampinat urmatoarea problema: mi s-a eliberat un buletin cu CNP-ul gresit, e gresita cifra de la luna nasterii. Aceasta greseala a fost comisa ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit!! maria tofan maria tofan Persoana in varsta ,dupa ce detine un B.I foarte multi ani cu CNP-ul gresit-in loc de cifra 3 este trecuta cifra 8, abia acum ,la o farmacie i se spune ca are ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, situație hilara: tatăl meu s-a născut în 1950 ... Benyr Benyr Bună ziua, situație hilara: tatăl meu s-a născut în 1950 și s-a eliberat, cum era și cazul, un certificat de naștere cu data de 30 iulie. Înainte de ... (vezi toată discuția)