Mergeti la sericiul de evidenta a persoanelor cu noul certificat si cu certif. de nastere. Veti primi un nou CNP. Dupa ce noul CNP se va scrie in certificatul si actul dvs. de nastere veti solicita inscrierea sa si in certificatul de casatorie, dupa care solicitati un nou buletin. Mai apoi mergeti la oficiul de pensii si solicitati inscrierea noului CNP.
Buna ziua!
Multumescpentru raspuns,dar mai am unele nedumeriri:
Certificatul vechi de nastere l-am depus,pentru eliberarea celui nou(impreuna cu celelalte acte necesare,la starea civila).
Certificatul nou l-am ridicat de la starea civila din localitatea unde am domiciliul actual(fiind trimis ,prin posta,din localitatea in care m am nascut),fara CNP completat.
Din unele comentarii de pe forum,am inteles ca trebuiesc schimbate toate actele,deoarece,se modifica CNP(eroare,zi nastere).
Intrebare:
1-Ce acte imi trebuiesc pentru remedierea erorii in certificatul de casatorie(emis in alta localitate),cuponul de pensie,pe linga schimbarea B.I.?
2-Pentru certificatul de casatorie,trebuie sa merg in localitatea in care s-a emis,pentru remedierea situatiei?
Mentionez ca,observand ca certificatul de nastere nou nu este corect,la ridicarea lui de la giseul de stare civila,nu am primit nici un raspuns(doar o ridicare din umeri!).
Multumesc frumos,celor care ma pot ajuta!
Din cate am inteles dvs. sunteti in posesia unui nou certificat de nastere care este intocmit corect, adica in cuprinsul caruia data nasterii dvs. este trecuta corect. Acest certificat este valabil. Dupa ce veti primi de la evidenta noul CNP acesta va fi inscris in certificatul de nastere pe care il aveti.
1 Pentru a intra in posesia certificatului de casatorie va trebui mai intai sa vi se faca o rectificare de act. Rectificarea o puteti solicita de la starea civila de la locul dvs. de domiciliu care va putea face corespondenta cu cei de la locul incheierii casatoriei. Daca nu va puteti adresa direct starii civile de la locul incheierii casatoriei. Problema este ca dosarul de rectificare este de durata, undeva in jur de 1-2 luni. Abia dupa ce in registrul de casatorie vi se va face mentiunea de rectificare a datei dvs. de nastere, veti putea solicita si obtine un nou certificat de casatorie. Dupa ce aveti cele doua certificate veti solicita un nou buletin. Va indic ca dupa ce intrati in posesia noului CNP sa solicitati pana una alta un CIP, adica o carte de identitate provizorie, pe baza certificatului de nastere pe care il aveti, pentru ca intre timp sa va legitimati cu CNP-ul nou.
2. Nu trebuie sa mergeti la starea civila de la locul casatoriei. Este suficient sa depuneti actele la starea civila de la locul dvs. de domiciliu care va face toate demersurile necesare in vederea obtinerii dispozitiei de rectificare si de asemenea in vederea obtinerii unui nou certificat de casatorie, care de aceasta data sa cuprinda datele dvs. cu privire la ziua nasterii si CNP corect. Sa va uitati ca nu cumva in acte sa mai aveti si alte greseli.
Puteti si dvs. sa incercati sa sunati la starea civila de la locul nasterii dvs. si sa solicitati lamuriri telefonic cu privire la inscrierea eronata sau nu a zilei dvs de nastere.
Am vorbit cu persoana care mi-a eliberat certificatul nou,care mi-a confirmat ca ziua de nastere era trecuta gresit,pe certificatul vechi(eu nestiind acest lucru pana acum-schimbarea C.N.,am solicitat-o pentru unele corecturi la prenumele tatalui,greseli facute evident de lucratorul de la starea civila,acum 56 ani).
Puteti sa-mi spuneti si cum rectific la cuponul de pensie?
Problema e ca am asteptat 3 luni/10 zile pentru C.N si nu stiu cum o rezolv cu pensia,daca dureaza asa mult.
Va multumesc,pentru raspunsuri.Sanatate va doresc!
La pensii nu mergeti inca pana cand nu aveti noul CNP. Nu aveti pentru ce . Primiti pensia in continuare si nu spuneti nimic. Dupa ce intrati in posesia noului CNP il faceti cunoscut celor de la oficiul de pensii, abia dupa obtinerea noului act de identitate.