Am constatat recent ca in certificatul meu de nastere s-a gresit o litera din denumirea localitatii in care m-am nascut . ce pot sa fac? aceasta greseala a aparut si in buletin.
Formulati o cerere catre Primaria ( Oficiul de Stare Civila ) care a emis certificatul de nastere sau catre Servicul Public Comunitar de avidenta a persoanelor care are in pastrare certificatul de nastere, prin care sa solicitati rectificarea acestuia.
Daca doar certificatul este gresit completat, nu si actul de stare civila aflat in pastrarea primariei de la locul nasterii, mergeti cu el acolo si cel gresit va fi anulat, eliberandu-vi-se altul nou.
Daca si actul e gresit, se solicita rectificarea.
Numai actele se rectifica, nu si certificatele.
Este putin probabil ca actul sa fie gresit. Sa fim seriosi ofiterul de stare civila nu poate sa uite numele localitatii sale, deci e clar ca aveti doar certificatul gresit. Mai exista si posibilitatea ca pe vremea cand v-ati nascut localitatea sa aiba o denumire, iar in prezent numele sau sa fie schimbat. Ma mir cum de ati primit buletinul gresit pentru ca ar fi trebuit ca cel care v-a bagat in baza de date sa sesizeze ca nu exista aceasta localitate in nomenclatorul localitatilor. Oricum procedura e simpla, solicitati un nou certificat dupa care o noua carte de identitate. Daca sunteti casatorita verificati va rog si certificatul de casatorie.
Succesiune
louis23_law
Daca o persoana avand calitatea de mostenitor (fiind ruda de gradul 1 cu ceilalti mostenitori), dar avand certificatul de nastere gresit intocmit va avea drept ... (vezi toată discuția)
Acte gresite
elenasarpe
buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite!
1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)