avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... gresit numele copilului la tata in certificat de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

gresit numele copilului la tata in certificat de nastere

buna ziua!va rog sa-mi spuneti ce pot face sa pot schimba numele in certificatul de nastere la tata este gresit cu o litera.eu sant toullabi hamid reza si sant tatal fetei pe care o cheama tollabi sara iar eu sant trecut cu numele de tollabi hamidreza impreuna in certificatul de nastere.fata vrea sa isi faca si buletinul cu numele corect.mentionez eu locuiesc in olanda nu sant in romania cu ea ce se poate face sau va rog sa imi spuneti cum sa procedez .va multumesc pentru ajutorul accordat
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 15:43, 9 Iulie 2010
Buna ziua,
Fata dvs. locuieste in Romania? Cati ani are?
da fata locuieste in romania in sebes si ea e nascuta in timisoara ,si are 16 ani,eu cu mama fetei nu am fost casatorit doar imi poarta numele dar gresit ce putem face ?va multumesc!
Legea nr.119/1996 prevede la art. 61 urmatoarele :
(1) Rectificarea actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise pe marginea acestora se face in temeiul dispozitiei primarului unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare actul de stare civila, din oficiu sau la cererea persoanei interesate, cu avizul prealabil al serviciului public comunitar judetean de evidenta a persoanei.
(2) Cererea de rectificare a actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise pe acestea, insotita de actele doveditoare, se depune la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare actul de stare civila ori, dupa caz, la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria de la locul de domiciliu. Cererea se solutioneaza in termen de 30 de zile prin emiterea dispozitiei prevazute la alin. (1), care se comunica solicitantului in termen de 10 zile de la data emiterii.
(3) Dispozitia prevazuta la alin. (1) poate fi contestata la instanta judecatoreasca in a carei raza teritoriala isi are sediul autoritatea emitenta, in conditiile legii.
LEGE nr.119 din 16 octombrie 1996
cu privire la actele de stare civilă
Art. 3. - (1) Atribuţiile de stare civilă se îndeplinesc de către consiliile judeţene şi de către autorităţile administraţiei publice locale ale municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, oraşelor şi comunelor, prin ofiţerii de stare civilă.
Înscrierea menţiunilor în actele de stare civilă
Art. 44. - În actele de naştere şi, atunci când este cazul, în cele de căsătorie sau de deces se înscriu menţiuni cu privire la modificările intervenite în starea civilă a persoanei, în următoarele cazuri:
h) rectificare, completare sau anulare a actelor de stare civilă ori a menţiunilor înscrise pe ele;

buna!ma scuzati dar sincer nu am inteles nimic ,eu am intrat pe forum de la o prietena ,mia dat voie eu sant cetatean strain si nu inteleg nimic din ce miati scris .va multumesc.in concluzie se poate sau nu schimba un nume care este gresit scris pe certificatul de nastere?

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere cu numele de familie gresit madirai madirai buna am si eu o problema cu certificatul de naste al fetei mele acum 10 ani iam facut certificatul de nastere la ambasada si din greseala numele de familie a ... (vezi toată discuția)
Rectificare prenume in certificatul de nastere Luminida Luminida Pe certificatul de nastere al baiatului meu este trecut incomplect numele mamei In cazul acesta ce se poate face? Baiatul are 8ani.Acum am aflat intimplator ... (vezi toată discuția)
Greseala intr-un act de stare civila myoara69 myoara69 bunicul se numeste DES....in .certificatul de casatorie sa gresit DAS..bunicul este decedat si vreau sa deschid succesiunea cu bunica si ea avand identitatea ... (vezi toată discuția)