avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Daca o persoana avand calitatea de mostenitor (fiind ruda de gradul 1 cu ceilalti mostenitori), dar avand certificatul de nastere gresit intocmit va avea drept succesoral?(actul dateaza din anul 1927).Cum sa procedez pentru a rectifica actul de nastere?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:32, 26 Ianuarie 2010
Simpla eroare materiala din certificatul de nastere nu inlatura o persoana de la succesiune.
Asa incat , in vederea indreptarii acesteia , se poate adresa unui ofiter de la Starea Civila .
Cererea pentru rectificarea certificatului de nastere se adreseaza primariei din localitatea unde s-a nascut persoana respectiva. Ofiterul de stare civila va face verificari in registrele de nascuti si, in functie de ce "descopera" acolo, primarul localitatii va da o dispozitie de admitere/respingere a cererii de rectificare. Probleme pot aparea in cazul in care in registrele de nascuti apar exact aceleasi date care sunt inscrise in certificatul de nastere... Pe ce va bazati cand spuneti ca actul de nastere este gresit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in certificatul de nastere miramirabela miramirabela Am constatat recent ca in certificatul meu de nastere s-a gresit o litera din denumirea localitatii in care m-am nascut . ce pot sa fac? aceasta greseala a ... (vezi toată discuția)
Gresit numele copilului la tata in certificat de nastere daniela andor daniela andor buna ziua!va rog sa-mi spuneti ce pot face sa pot schimba numele in certificatul de nastere la tata este gresit cu o litera.eu sant toullabi hamid reza si sant ... (vezi toată discuția)
Modificarea certificatului de nastere al copilului meu marilenastefania marilenastefania sint necasatorita si am un copil cu perechea mea am nascut in spania si nu mi-au scris numele meu de familie in certificatul de nastere .am fost in rominia sa ... (vezi toată discuția)